1

Onderwerp: inzakken tijdens het bakken

Mijn taarten zakken altijd in het midden in tijdens het bakken!!
Doe de deur niet open, zet de ventilator van de oven uit,bak op 180 graden, klop het beslag 10 minuten op hoge stand en twee op laagste stand. WAT DOE IK FOUT????? Gebruik een springvorm van de Blokker, zou het hieraan kunnen liggen???? Help help help.

2

Re: inzakken tijdens het bakken

Ik weet wel zeker dat het niet aan je springvorm van de Blokker ligt. Ik bak meestal in deze vormen en het zijn mijn meest favoriete bakvormen. Ik heb er geen last van. In tegenstelling bij mij komt het midden juist veel meer omhoog dan de buitenrand (ik verhoog niet met bakpapier)

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

Re: inzakken tijdens het bakken

Bak zeker 10 a 15 gr lager en een paar minuten langer.

Als je zondigt zondig dan lekker

4

Re: inzakken tijdens het bakken

Ottolien schreef:

(ik verhoog niet met bakpapier)

En dat doe ik juist wel, misschien moet ik eens proberen om dat ook zonder te doen.
bedankt!!