1

Onderwerp: Bruidstaart

Hallo allemaal,

Ik zou graag onze eigen bruidstaart willen maken. Maar er zijn toch een aantal vragen waar ik tegen aan loop.

wat is beter te verwerken als bekleding, marsepein of fondant. en wat is precies het
verschil qua uitstraling?

Ik wil graag een stapeltaart maken voor pl. 80 personen
Ik heb geen idee welke diameter bakvorm bij welke hoeveelheid personen past.

Ik heb ook het idee dat wanneer je de taarten op elkaar stapelt, deze dan door het gewicht inzakt. (Heb je wel een leuke scheve taart maar dat is niet de bedoeling.)

Hoelang van te voren kan je het biscuit maken en kanje het invriezen incl vulling?

Hoe plak je toch die zilveren pareltjes vast aan de zijkant?

Hoelang van te voren kan je de taart helemaal voorbereiden. (We trouwen in december dus ik kan de taart koel houden in de bijkeuken).

Hoe kan ik het beste de taart vervoeren? en kan je een taart van 4 lagen in je eentje tillen?

Misschien een beetje vreemde vragen maar ik kan me er echt geen voorstelling bij maken.

Ik ga zoiezo de komende maanden voor bijzondere gelegenheden zelf taarten maken met vulling e.d. of 'voor te proeven en te testen.

Zijn er mensen die nog handige of leuke tips hebben.

Nou dit was het wel..

Alvast bedankt voor jullie reactie

2

Re: Bruidstaart

1) marsepein of fondant is ieders eigen voorkeur. Ik begon met fondant, maar neig nu naar marsepein. Marsepein is alleen niet wit, dus voor wit zou ik weer fondant nemen.

2)Op www.felicitaartjes.nl staan bij de schema's hoeveel, wat en wie enz.

3)Tegen het inzakken zijn speciale houtjes/steuntjes die prik je in de taart, zie webshop

4)Hoe lang je het in kan vriezen zou ik niet weten, daar heeft iedereen een andere mening over qua smaak.

5) zilveren parels misschien met eetbare lijm

6) tja, geen idee, ik bewaar ze nooit, ik geef ze weg.

7)ook geen idee, lijkt me lastig punt

Handige tips? Nou iets heel simpels en eenvoudigs kan heel stijlvol zijn, dus je hoeft je echt niet zo heel erg uit te sloven.........;)

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

3

Re: Bruidstaart

de meeste vragen zijn al door pooh beantwoord maar ik zal me er ook nog ff tegen aan bemoeien ;)
hoe lang je een taart kan bewaren is heel erg afhankelijk van de vulling. ik heb wel eens een taart die gevuld was met botercr

Groetjes, Pauline

4

Re: Bruidstaart

Thanx, ik heb ook al weer ergens anders op het forum veel tips vandaan gehaald. Echt leuk dat jullie allemaal zo enthousiast bezig zijn met taarten maken.

Groetjes Desiree

5

Re: Bruidstaart

d.willems1 schreef:

Hallo allemaal,

Ik zou graag onze eigen bruidstaart willen maken. Maar er zijn toch een aantal vragen waar ik tegen aan loop.

wat is beter te verwerken als bekleding, marsepein of fondant. en wat is precies het
verschil qua uitstraling? Ik ga voor een combi van half om half, lekker en toch wit als je wit wilt hebben.

Ik wil graag een stapeltaart maken voor pl. 80 personen
Ik heb geen idee welke diameter bakvorm bij welke hoeveelheid personen past.
Ik heb 28, 24, 20 en 16 gebruikt, is door 60 mensen opgegeten, waren wel flinke stukken. Een volgende keer zal ik het niet meer stapelen, in verhouding zijn de maten te opvolgend, weinig rand over, grotere vorm dan 28 kon ik niet vinden.

Ik heb ook het idee dat wanneer je de taarten op elkaar stapelt, deze dan door het gewicht inzakt. (Heb je wel een leuke scheve taart maar dat is niet de bedoeling.) Ja je moet alles stutten met stokjes, ik heb pvc pijp gebruikt en lagen tussen de taarten.

Hoelang van te voren kan je het biscuit maken en kanje het invriezen incl vulling? Kan je lang van te voren maken en met en zonder vulling invriezen.

Hoe plak je toch die zilveren pareltjes vast aan de zijkant? met een beetje icing

Hoelang van te voren kan je de taart helemaal voorbereiden. (We trouwen in december dus ik kan de taart koel houden in de bijkeuken). Zonder slagroomvulling wel een week, zeker als ie bekleed is, blijft daardoor vers.

Hoe kan ik het beste de taart vervoeren? en kan je een taart van 4 lagen in je eentje tillen? De taarten apart vervoeren. Nee een taart van 4 lagen kan je niet op tillen, is erg zwaar, gaan schuiven.

Misschien een beetje vreemde vragen maar ik kan me er echt geen voorstelling bij maken. Maak een draaiboek om de taarten te bakken, dit kan je al oefenen bij je oefentaarten, schrijf op wat handig is en wat niet........

Ik ga zoiezo de komende maanden voor bijzondere gelegenheden zelf taarten maken met vulling e.d. of 'voor te proeven en te testen.

Zijn er mensen die nog handige of leuke tips hebben.

Nou dit was het wel..Eens kijken of het zo lukt met erbij schrijven. sommigen kunnen dat zo mooi in kleur.........ikke dus niet.

Alvast bedankt voor jullie reactie

6

Re: Bruidstaart

ja kan de çake'zeker een maand goed houden in de vriezer
wel goed in pakken
je kan in de meeste bak winkels taart kartons kopen ook beklede die zijn zilver
en als je dat niet mooi vind kan je ze bekleden met icing
of er een lint om heen doen
ik zou gewoon een gaan neuze op internet er staan tal van voor belden op
en bij maakjetaart
ook uit leg hoe je zn taart maakt
s6

Met de kennis van nu, had ik het toen anders gedaan :)