1

Onderwerp: onder de taart

Ik doe weer even een beroep op jullie vindingrijkheid. Als ik de taart uit de springvorm heb gehaald om hem te gaan vullen en afwerken dan weet ik niet waar ik hem op moet doen. Het fijnst werkt het om hem weer terug op de bodem van de springvorm te doen zo krijg ik de onderkant het mooiste afgewerkt maar als je de taart weggeeft dan ben je zo lang je springvorm bodem kwijt. Nu heb ik al van alles geprobeerd zoals speciaal karton of een plaatje van een vlaaibodem maar alles komt eronderuit en dat is lelijk. Heeft iemand al iets handigs hiervoor bedacht ?

2

Re: onder de taart

Ik heb het al vaker gepost, maar ik gebruik als onderplaat een stuk gipsplaat dat ik op maat heb gesneden. Iets groter dan de taart is toch niet erg? Leuk papiertje er om, folie er over heen en het maakt deel van het geheel :)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: onder de taart

Hoe gaat dat dan als je de taart aansnijd gaat dat dan niet met papier folie en gipsplaat en al.

4

Re: onder de taart

Neuh, ik doe folie - leuk papier of alu folie - weer folie. Gaat prima. Maar ik weet natuurlijk wel wat er onder zit, dus ik hak niet tot op het bot, zeg maar ;)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

5

Re: onder de taart

Snap het niet, wat bedoel je met alles onderuit???

Groetjes Lupe Foto's http://lupe.haaralbum.nl/
WINKEL/WORKSHOPS/ZOETERMEERhttp://www.taartencentrum.nl/

6

Re: onder de taart

ik heb een ronde kartonnen onderplaatje (van de bakker)
die doe ik dan op en ronde broodplank

als de taart klaar is schuif ik voorzichtig de taart met karton eraf
en schuif hem in een taart doos
eerst liet ik ook altijd de broodplank zitten
maar ja als je meerder taarten moet maken

zit je zonder broodplank, das inderdaad lastig hoor
ik heb het zo opgelost

7

Re: onder de taart

Je kunt ook de speciale kartonnetjes wat kleiner knippen zodat ze precies op de rand van je taart vallen. Dan kun je hem toch nog net optillen (even heeeel voorzichtig een paletmes ofzo eronder) en dan de taartdoos in. Maar wat Marianne zegt, als je de onderplaat mooi versiert zit 'ie toch niet in de weg?

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes

8

Re: onder de taart

Ik ben er gewoon een beetje onhandig mee. Als ik een taart gemaakt heb laat ik hem het liefst gewoon staan todat hij vanzelf wegloopt. Ik ga weer eens wat proberen.

9

Re: onder de taart

Ik heb altijd taart kartonnetje onder de taart !!!!!!! Of ik doe het op een plastic plank !!!

Groetjes, Manika
www.taartenvanmanika.nl

10

Re: onder de taart

wij doe altijd een kartonnetje en dan een papieren kanten kleedje staat gelijk afgewerkt. Dan schuiven wij hem zo in een taartdoos.

groetjes inga&maja

11

Re: onder de taart

ladypukky schreef:

ik heb een ronde kartonnen onderplaatje (van de bakker)
die doe ik dan op en ronde broodplank

als de taart klaar is schuif ik voorzichtig de taart met karton eraf
en schuif hem in een taart doos

Zo doe ik het ook.

Groetjes Lupe Foto's http://lupe.haaralbum.nl/
WINKEL/WORKSHOPS/ZOETERMEERhttp://www.taartencentrum.nl/

12

Re: onder de taart

Gebruik karton van die sinaasappeldozen en doe daar dan gekleurd zijde/vloeipapier om en daarna transparante folie, dan kun je lekker elke keer een kleurtje kiezen :-) Soms doe ik ook gewoon een taartkartonnetje eronder hoor  :-)

Groetjes, Lara. Mijn taarten album
"I wud, therefore I exist"

13

Re: onder de taart

Ik doe ongeveer hetzelfde als Lara, alleen gebruik ik meestal inpakpapier om het karton en dan idd transparante folie.
Dat transparante folie is trouwens behoorlijk goedkoop verkrijgbaar bij winkels als xenos, wibra, action etc.

Groetjes, Pauline