1

Onderwerp: Help advies gevraag.scheuren in marsefond!!

Moet een stapeltaart afhebben voor vanmiddag maar mijn marsepein gemengd met fondant scheurt en brokkelt al bij het uitrollen! Waar komt het door en wat moet ik doen? ideen tips ehb ik al gezocht maar ik kom niet echt heel ver!

Heb al crisco erdoor gedaan! en tylose geprobeerd op een klein stukie maar het blijft scheuren en brokkelen!

Help

Re: Help advies gevraag.scheuren in marsefond!!

FF in de magnetron of een beetje heet water doormengen.

Als je zondigt zondig dan lekker

3

Re: Help advies gevraag.scheuren in marsefond!!

Bedankt voor je reactie maar heb het al een paar keer geprobeerd in de magnetron?! Heet water ? Hoeveel dan?

Re: Help advies gevraag.scheuren in marsefond!!

paar drupjes proberen??

geen tylose door de marsefond waarmee je moet bekleden hoor! Dat is echt niet lekker

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

Re: Help advies gevraag.scheuren in marsefond!!

Met een klein beetje van de massa beginnen en kijken hoeveel er op moet aan water. Als het mengsel te heet is geweest dan gaat het ook niet meer en moet je opnieuw beginnen.

Als je zondigt zondig dan lekker

6

Re: Help advies gevraag.scheuren in marsefond!!

Als je het al een paar keer hebt opgewarmt in de magnetron kan het zijn dat het uitgedroogd is.
Volgende keer er een beetje crisco door kneden.

voor inspiratie kijk op www.kakeboksen.no

Re: Help advies gevraag.scheuren in marsefond!!

Dit is een beetje technish verhaal. :|

Ik weet niet of crisco helpt; Amandelolie en het vet in de rolfondant kunnen elkaar bijten dwz ze stoten elkaar af of ze vermengen zich en krijgen een andere samenstelling en eigenschappen. Dit is niet altijd direct merkbaar maar kan optreden door langdurige bewerking.
Voorbeeld; Als je hazelnootchocolade letters wil maken kan je niet de noten in de mouleermachine mee laten draaien de chocolade wordt al heel snel dikker en minder goed te verwerken. Als je de noten in een grote pan doet en daar chocolade over giet en doormengt is er geen probleem.
Dit verschijnsel heet met een dure naam Lauric en non lauric. Lauric olieen kan je altijd mengen en bij non lauric heb je een emulgator nodig.
:think:

Als je zondigt zondig dan lekker

8

Re: Help advies gevraag.scheuren in marsefond!!

...in crisco zit geen amandelolie..... (kom ik weer hoor ;) )

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

Re: Help advies gevraag.scheuren in marsefond!!

Ze had het over marsepein  vermengen met rolfondant (zit ook vet in)(Amandelen en suiker is marsepein en als dit niet goed verwerkt wordt scheidt de amandelolie van de rest dit gebeurt meestal als het te koud wordt verwerkt) en dan krijgt de rest ruzie.

PS Ikzelf zou nooit crisco gebruiken zie link wiki http://en.wikipedia.org/wiki/Crisco

Een pot cocosvet is gezonder en doet hetzelfde.http://www.witsenburg.info/index.php?id=85



Als je zondigt zondig dan lekker!!!!

Als je zondigt zondig dan lekker

10

Re: Help advies gevraag.scheuren in marsefond!!

lang delftje schreef:

Als je zondigt zondig dan lekker!!!!

Kijk, dat vind ik dan weer een wijze uitspraak :+

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

11

Re: Help advies gevraag.scheuren in marsefond!!

Mea culpa...niet goed gelezen....!!! http://i447.photobucket.com/albums/qq191/smilies_nl/3d%20smilies/Smilies%20reactie/0026.gif

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

12

Re: Help advies gevraag.scheuren in marsefond!!

lang delftje schreef:

PS Ikzelf zou nooit crisco gebruiken zie link wiki http://en.wikipedia.org/wiki/Crisco

Een pot cocosvet is gezonder en doet hetzelfde.http://www.witsenburg.info/index.php?id=85

Ik heb een pot cocos olie gekocht bij de toko vandaag.
Maar wat ik me nou afvraag, als je dit op je handen gebruikt, krijg je dan geen vetvlekken op je fondant/marsepein?

Creatieve groetjes!
Mijn taartjes kan je bekijken op mijnalbum.nl of via mijn website

13

Re: Help advies gevraag.scheuren in marsefond!!

Nee

Als je zondigt zondig dan lekker