Onderwerp: oostenrijkse aalbessencake
AALBESSENCAKE:
Het deeg: 150gr. basterdsuiker
1 pakje vanillesuiker
3 eidooier
3 eetlepels water
50gr. boter(gesmolten)
250gr. bloem
1/2 pakje bakpoeder
7 eetlepels melk (1/16l)
Het beleg: 3 eiwit
200gr. kristalsuiker
1 pakje vanillesuiker
300gr. rode bessen
De oven voorverwarmen op 180 graden
Bereiding: de suiker,vanillesuiker,eidooiers en water schuimig roeren.
beetje bij beetje de gesmolten boter toevoegen(niet te heet)
de met bakpoeder gemengde bloem en melk er door mengen.
het deeg dan vingerdik op een ingevet blik strijken en helder geel bakken.(10-15min)
Als het deeg gebakken is dan laat je de oven even afkoelen naar 100 graden.
Intussen het eiwit stijfslaan dan de suiker met de vanillesuiker erdoor kloppen en de besjes er door mengen.
deze massa op de koek strijken en op lagere temperatuur afbakken(10-15min)