1 Laatst bewerkt door joynme (10-10-2009 12:46)

Onderwerp: moet er glycerine door?

Als ik koekjes wil gaan versieren met RI MOET er dan glycerine door. Zo ja, waarom? Zo niet, dan ga ik aan de slag!
en hoe dun moet de icing zijn om er vlindertjes mee te spuiten?

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois

Re: moet er glycerine door?

nee dat hoeft niet

glycerine kan handig zijn als je last van bibberlijntjes hebt, dan blijft het elastischer tijdens het spuiten, beetje lastig uitleggen. Verder wordt de binnenkoant dan niet hard, voor als je bijv RI als topping wilt gebruiken op n cc.

voor lijntjes trekken moet het een zachte consistentie hebben, je moeten als je met je mixer/garde/vork oid erdoor heen gaat, pieken kunnen trekken als je je mixer/garde/.vork eruit haalt.

om de vlinder verder op te vullen, moet de RI een vloeibare consistentie hebben

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3

Re: moet er glycerine door?

Bedankt voor het verplaatsen en de info!

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois