1

Onderwerp: eetbare lijm zelf maken?

LET OP: TOPIC VAN BIJNA 4 JAAR OUD
Hoe doe ik dit het beste? Kan dit met tylose/ water of met poedersuiker/water?
Heeft iemand nog een suggestie?

2

Re: eetbare lijm zelf maken?

Ik doe altijd een beetje water in een eierdopje, maak mijn kwarstje nat, doop die in de tylose en dan weer in het water, roeren, even laten staan, roeren, dat word op een gegeven moment dikkig.
Plak er alles mee. succes.

Groetjes Lupe Foto's http://lupe.haaralbum.nl/
WINKEL/WORKSHOPS/ZOETERMEERhttp://www.taartencentrum.nl/

3

Re: eetbare lijm zelf maken?

zo maak ik mijn lijm

ik doe dit na dat ik MMF gemaakt heb, daar neem ik een beetje van ( een klein bolletje )dit doe ik in een glazen bakje voeg een klein beetje water toe en laat dit smelten in de magnetron.
je zult zien dat dit dan stroperig wordt. perfecte lijm !

4

Re: eetbare lijm zelf maken?

Dat met die mmf heb ik ook eens geprobeerd maar dit werd meteen weer hard.

5

Re: eetbare lijm zelf maken?

Erk schreef:

Dat met die mmf heb ik ook eens geprobeerd maar dit werd meteen weer hard.

ik zou dan iets meer water toevoegen, bij mij werkt het perfect.
en als het na een tijdje weer hard word even snel in de magnetron en het is weer stroperig.

6

Re: eetbare lijm zelf maken?

Ik gebruik ook tylose in water opgelost. Het is net behangplaksel.

Groetjes Evelien

7 Laatst bewerkt door juchavrm (10-01-2011 20:07)

Re: eetbare lijm zelf maken?

kan het ook gewoon met poedersuiker?
Of krijg je dan weer een soort van glazuur?

8

Re: eetbare lijm zelf maken?

Poedersuiker met een drupje water kan ook. Dit wordt alleen snel hard en het vlekt sneller dan Tylose met water.

www.lindelicious.nl       Elke taart uniek!

9

Re: eetbare lijm zelf maken?

Ouwe koeien zijn wel erg in op het moment :/

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag