1 Laatst bewerkt door Eve (29-09-2009 19:40)

Onderwerp: taart die gedoemd is om te mislukken, wat doe ik fout

had net al een topic opgezocht over de baktijd van biscuitmix in een blandaschaal van 20 cm, en daar uit de tip genomen om in een niet voorverwarmde oven 45 minuten bakken...
heb er namelijk al 1 weg kunnen gooien omdat die bijna zwart was bovenop en van binnen totaal niet gaar. Nu oven laten afkoelen naar ongeveer 75 graden toen pas de schaal erin gezet en langzaam temp opgebouwd naar 175 graden. Taart zit nu 35 min in de oven en is nog niet gaar van binnen en bovenop wordt tie ineens heel bruin. Wat doe ik fout? Heb geen eieren meer en geen tijd om nieuw kapsel te bakken taart moet namelijk morgen mee naar mijn werk :( HELP!

May the cakes be ever in your flavor!

2

Re: taart die gedoemd is om te mislukken, wat doe ik fout

geen idee wat je fout doet, maar tegen het bruin worden van de bovenkant kan je er een aluminium folie opleggen, daardoor gaart de taart wel, maar wordt niet zwart

3

Re: taart die gedoemd is om te mislukken, wat doe ik fout

Nou, voorverwarmen doe ik echt wel hoor! Ik begin bij 155-160 graden en dan tot 180 graden, dus niet vanaf heel laag!

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek

4

Re: taart die gedoemd is om te mislukken, wat doe ik fout

en is ie gelukt?
ik verwarm de oven voor op 150 graden, en als ik hem erin zet gaat ie naar de 175. dan na 45 minuten is hij ongeveer klaar.
heb je hem in het midden van je oven staan? misschien helpt het als je hem onder in de oven zet.

5

Re: taart die gedoemd is om te mislukken, wat doe ik fout

nou uiteindelijk is tie wel gelukt gelukkig! Heb op een gegeven moment de oven uitgezet en nog even na laten garen en hij is nu super!
Heb hem net gevuld en gedecoreerd dus even foto's uploaden uit mijn telefoon en dan zet ik hem in de taartenparade

bedankt voor de adviezen!

May the cakes be ever in your flavor!