1 Laatst bewerkt door monidick (09-04-2007 19:26)

Onderwerp: mascapone met passievrucht

in de allerhande staat een recept met rol cake en mascapone
nu zat ik te denken dat is ook lekker tussen onze taartjes

200ml mascapone
munt heel fijn gesneden 15 gr
en 3 passie vruchten
dat door elkaar roeren
en tussen de taart doen

simpel maar het lijkt me erg lekker
ik ga het nog proberen
gr monique

2

Re: mascapone met passievrucht

klinkt heerlijk. ben benieuwd wat jij ervan vindt.

3

Re: mascapone met passievrucht

Ga ik ook eens proberen, klinkt echt heel erg lekker.

4

Re: mascapone met passievrucht

Lijkt me erg lekker

Groetjes, Manika
www.taartenvanmanika.nl

5

Re: mascapone met passievrucht

Heb het geprobeerd en werd bij mij heeeeel plat en vloeibaar

6

Re: mascapone met passievrucht

mischien wat van die euh..kom even niet op de naam...van die..blaadjes....gelatine!! er door doen??/

Re: mascapone met passievrucht

Ik heb nooit mascarpone kunnen vinden , waar koop ik dat ? Hoe ziet het eruit? Heb echt geen idee!! hihih
x

8

Re: mascapone met passievrucht

mascapone is volgens mijn wel bij elke super markt te koop
je moet even bij de kaas afdeling kijken
het is een soort room kaas

Re: mascapone met passievrucht

Bedankt !
Ik ga gelijk naar de super !!
x mo

10

Re: mascapone met passievrucht

lijkt me heerlijk, ik zal wel uitproberen...

\

11

Re: mascapone met passievrucht

Kun je eigenlijk alle fruit door mascarpone doen? Ik heb mascarpone gekocht (heb het nog nooit eerder door een taart gedaan) en heb toevallig nog een paar rijpe bananen liggen. Moet morgen een taart maken en dacht dus "1 en 1 is 2"...

Zou dat smaken door elkaar?

Ik kan nog steeds niet aan die Mona citroenkwarkdinges komen die hier op het forum veel genoemd wordt. Jammer want ook dat wilde ik eens uitproberen.

Ik zit me nu net af te vragen: lemon curd door de mascarpone... zou dat lekker zijn? Of beter door slagroom?

Groetjes, Carin

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

12

Re: mascapone met passievrucht

hoi carin,
ik denk wel dat dat lukt hoor met die bananen. Ik gebruik redelijk wat mascarpone omdat ik slagroom nie durf omdat dat zo vloeibaar wordt. Ik denk dat het wel lukt met alle fruitsoorten alleen opletten met 'natte' soorten zoals passievrucht. Dan gelatine gebruiken.
Is het trouwens waar dat mascarpone veel meer calorie

13

Re: mascapone met passievrucht

Van de calorien zou ik niet weten. Daar let ik meestal niet op. Hoewel er nu wel een paar kilo afmoet eigenlijk, er zitten nog steeds zwangerschapskilo's aan en die moeten eigenlijk weg.

Ik heb trouwens de bananen niet met mascarpone gedaan maar met karamelslagroom. Hmmmmm heb de bak uitgelikt... en ik wil een paar kilo kwijt????
Oooh het is erg maar alles is zoooo lekker.

Groetjes, Carin

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

14

Re: mascapone met passievrucht

Karine, is Herk-de-Stad eigenlijk groot? Dorp of stad? Ik ken namelijk iemand die daar woont.

Groetjes, Carin

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

15

Re: mascapone met passievrucht

karamelslagroom?
hoe maak je die dan
lijkt me erg lekker

en moet je die verse bananen nog behandelen met citroensap of zoiets????

cateren is ook gebakjes maken :)

16 Laatst bewerkt door karine (18-05-2007 22:28)

Re: mascapone met passievrucht

hoi Carin, Herk is eigenlijk niet supergroot hoor eigenlijk maar heeft wel enkel deelgemeentes.(samen zo goed voor een 10000 inwoners) Ik woon in de deelgemeente Donk. En jouw kennissen?

17 Laatst bewerkt door Carin (19-05-2007 13:24)

Re: mascapone met passievrucht

Ik zou niet weten in welke deelgemeente. Ik wist niet dat er ook deelgemeentes waren...

Die karamelslagroom maak ik supersimpel. En zo kun je trouwens ook allerlei andere smaken maken.
Een half pakje saroma aanmaken volgens de gebruiksaanwijzing. De volgende dag een paar lepels superstijfgeslagen slagroom erdoor roeren en klaar.

De bananen behandel ik niet met citroensap. Ze worden namelijk niet bruin. Bruin worden ze door blootstelling aan de lucht en ik snijd plakjes terwijl de taart open staat te wachten. Dus snijden en gelijk erop, afdekken en verder verwerken.

Groetjes, Carin

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep