Onderwerp: Appelmoeskoek !
Appelmoeskoek, toen ik het las dacht ik hmm kan niet wat zijn,
tot ik het maakte !
Het is een beetje het idee van kruidkoek/ontbijtkoek maar dan luchtiger,
lekker om zo door de week bij de koffie te doen en je kan er zelf vanalles door doen.
Hier mijn versie, goed voor 24-30 stukjes.
150 gram zachte boter (ik nam Wajang)
200 gram bruine suiker
3 eieren (L)
300 gram bloem
1 snufje zout
1,5 tl zuiveringszout (natron)
1 tl kaneel
1 tl kruidnagelpoeder
1 tl kardemompoeder
1 tl bakpoeder
200 gram studentenhaver
200 gram appelmoes
*eventueel poedersuiker
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht 160)
Klopt de boter en suiker schuimig
Roer de eieren er stuk voor stuk door
Zeef de bloem erbij en voeg het zout en de specerijen toe
Roer als laatste de studentenhaver en appelmoes erdoor.
Bedek een ondiepe bakvorm (30 x 30) met bakpapier
Schep het beslag in de vormen strijk het glad
Bak de koek +/- 25 minuten in het midden van de oven.
Laat de koek afkoelen
Snijd de koek in vierkante blokjes en bestrooi eventueel met poedersuiker.
*Ik heb hem nu 3x gebakken, de eerste keer als hierboven, die was het lekkerste,
de 2e keer volgens recept met 200 gr rozijn ipv studentenhaver, vond ik ook lekker
maar houd zelf meer van noten.
laatste keer met een zakje gele rozijnen geweld in rum + een zakje hazelnoten die ik eerst even gemalen had, erg lekker maar hij was niet zo lekker luchtig meer (teveel vulling)
* Hij is de dag na het bakken het lekkerst !
3-4 dagen te bewaren in koektrommel, dan word hij minder.
Ook is hij in te vriezen, de smaak blijft goed alleen is hij ietsje minder luchtig daarna.
Grtjssss 10taart
Helaas niet veel tijd momenteel..