Onderwerp: koekjeskoek / metseltaart
tegen een metseltaart zeggen wij eigenlijk in het dialect vertaald een koekjeskoek
maar iemand uit Utrecht zij daar toen een metseltaart tegen, waardoor ik aannam dat dat een normale nederlands benaming was
en die is heel simpel te maken:
-plat bord / snijplank
-4 pakken thee biscuit
-koude koffie
-500gr roomboter
-500gr suiker
-voor de afwerking hagelslag
howto:
-meng de zachte roomboter met de suiker
-dompel de koekjes 1 voor 1 heel kort in de koffie
-leg ze dan naast elkaar neer op de plaat
-dan over alle koekjes een laag boter/suikermengsel
-dan weer een laag gedompelde koekjes erop leggen
-en dan weer een laag boter/suikermengsel
-etc etc etc
-ga zo hoog als je zelf wilt
-smeer uiteindelijk rondom nog een laag boter/suikermengsel
-en maak het af met hagelslag
tip: maak deze taart 1 dag van te voren zodat alles goed kan intrekken qua smaak
en zet hem 2 uur voor het aansnijden uit de koelkast zodat hij wat zachter is
en zo kan hij er dan uitzien, ZONDER mijn ventje erbij....hihihi
variatie:
ipv theebisquit kun je ook langevingers nemen -> langevingertaart !!!