1

Onderwerp: Beginner

Hallo allemaal,

Ik ben nieuw hier en heb vanmorgen al de spullen in huis gehaald om een fondant taart te gaan maken, dit wil ik vanavond gaan doen maar vroeg me af in wat voor vorm je het moet maken wil je een mooie kleine ronde taart maken? Bedoel de grootte van de vorm dan kan ik die nog even halen dus tips zijn van harte welkom!

2

Re: Beginner

Als je een kleine ronde taart wilt, dan heb je een kleine ronde vorm nodig ;)
Bij de hema hebben ze vormpjes van 16 cm, die zijn wel leuk.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

3

Re: Beginner

Ik heb een springvorm van 22cm doorsnee. En die vind ik ook klein. (ben vlaaien gewend he :lol: )

Groetjes Yvon

4

Re: Beginner

Misschien een hele domme vraag hoor maar doorsnee dan 16 cm en de hoogte ik heb hier nml een tabel en dacht ik neem de kleinste om te proberen 15 x 8 dan moet je toch ook een vorm hebben van 15 doornsee en 8 hoog?

RONDE TAARTEN:

D x H:   Eieren:    Biscuitmix:   Water: 
15 x 8 cm   3 (m)  198 gr  20 ml
20 x 8 cm  5 (m)  330 gr  33 ml
25 x 8 cm  6 (m)  396 gr  40 ml
30 x 8 cm  10 (m)  660 gr  66 ml
35 x 8 cm  12 (m)  792 gr  79 ml

5

Re: Beginner

Nee, hoeft niet hoor, ik heb ook die kleine vormen van de Hema en ik verhoog die met bakpapier (gewoon rondom binnenin een dubbele strook tegen de wand zetten en evt. vastplakken met wat boter, dan krijg je een prachtig hoog kapsel.

'Dieting is no piece of cake'

6

Re: Beginner

Is idd gelukt hoor is iets groter geworden maar geeft niet bedankt!!

7

Re: Beginner

Hoelang kun je hem eigenlijk bewaren buiten de vriezer? en is het nog lekker als het uit de vriezer komt?