Onderwerp: Empanada's met banaan en chocolade
Gezien op een programma van bij ons "Komen Eten".
Kwam dit dessert voorbij, erg jammie!
Voor 4 personen:
bladerdeeg (een voorgerold vel is voldoende)
plantaardige olie om te bestrijken
2 rijpe bananen
1-2 tl suiker
sap van 1/4 citroen
175 tot 200 gr pure chocolade (in stukjes of druppels)
poedersuiker
kaneelpoeder
Rol het bladerdeeg open en snij dit in 4 stukken
Pel de bananen en snij ze in plakjes, doe ze in een kom.
Voeg de suiker en citroensap toe en meng alles samen met de chocolade goed door elkaar.
Schep enkele lepels van het bananenmengels op een stukje bladerdeeg.
Vouw het bladerdeeg dicht om de vulling in te sluiten. Bevochtig de randen en vouw ze om.
Strijk de pakjes in met de olie.
Bestrooi met kaneelpoeder en bloemsuiker en leg ze op een bakplaat.
Bak ze in een voorverwarmde oven 20 min op 200