1

Onderwerp: marsefond mengen en kleuren

Ik ga voor zondag EINDELIJK de piptaart maken :) nou heb ik bedacht om het met marsefond te doen , ik neem aan 1:1 ??
maar hoe zit het dan met het kleuren ? bij fondant wordt de kleur altijd iets zachter dan bij marsepein moet ik dan iets meer gebruiken of gewoon zoals aangegeven staat ?

enne kn je echte bloemen zonder prolemen hier op leggen ? of moet er iets onder ?
Ik kan nl alleen maar rol roosjes maken :lol: en zelfs die zien er niet zo leuk uit dus ga me niet al te druk maken , moet m nl ook nog na n nachtdienst maken :S

2

Re: marsefond mengen en kleuren

Yvon478 schreef:

Ik ga voor zondag EINDELIJK de piptaart maken :) nou heb ik bedacht om het met marsefond te doen , ik neem aan 1:1 ??
maar hoe zit het dan met het kleuren ? bij fondant wordt de kleur altijd iets zachter dan bij marsepein moet ik dan iets meer gebruiken of gewoon zoals aangegeven staat ?

enne kn je echte bloemen zonder prolemen hier op leggen ? of moet er iets onder ?
Ik kan nl alleen maar rol roosjes maken :lol: en zelfs die zien er niet zo leuk uit dus ga me niet al te druk maken , moet m nl ook nog na n nachtdienst maken :S

Marsefond is 1:1 het lekkerst en gemakkelijkst, vind ik.

Wat bedoel je met "zoals staat aangegeven?" Heb je daar een hoeveelheden tabel voor? Ik doe met alles m'n kleuren altijd op het oogje ;)

Verse bloemen op een taart kun je het beste met een flower-pick bevestigen: dan komt de (niet-eetbare) bloem niet in aanraking met je taart :)

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

Re: marsefond mengen en kleuren

de kleur wordt inderdaad ietsje 'zachter' omdat je er wit doorheen mengt, maar dit vind ik juist het mooie van marsefond :)

'I love it when a cake comes together'

4

Re: marsefond mengen en kleuren

@ Adrienne , ja ik ben n beetje in de war met iets anders haha maar goed ik weet nu wel wat ik wou weten :) thnx

ik ga gewoon proberen :)