1

Onderwerp: Wondermold baktijd (Spoed)

Hoi hoi,

Een klein spoed vraagje :lol:

Ik ga zo voor het eerst met de wondermold bakken.
Hoelang en welke temparturen bak ik die?
Ik had al ergens gelezen 40 minuten.
Begin ik dan gewoon bij :
10 min - 140 graden
10 min - 155 graden
10 min - 170 graden
10 min - 180 graden

Zou dat goed zijn?

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen

Groetjes Gerlinde

2

Re: Wondermold baktijd (Spoed)

Ik heb hem inmiddels gebakken alleen is de onderkant wat verbrand.
Kan iemand mij nog tips geven?

Groetjes Gerlinde

Re: Wondermold baktijd (Spoed)

ik vind 140 wel heel laag... ik zou bij 155 beginnen

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

4

Re: Wondermold baktijd (Spoed)

En dan?

Ik heb niet zo'n grote oven dus hij stond dicht tegen de bovenkant aan.
Kan ik hem er ook inzetten zonder dat voetje eronder?

Groetjes Gerlinde

5

Re: Wondermold baktijd (Spoed)

Mij lijkt dat ie dan juist omkukelt.... Je kunt er wel een aluminumfolietje overheen leggen als ie dreigt te verbranden :)


Ik lees trouwens dat je ONDERkant verbrand is, maar wat noem jij de onderkant, de brede of de smalle kant?

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

6

Re: Wondermold baktijd (Spoed)

Met de onderkant bedoelde ik de brede kant, dus als hij in de oven staat eigenlijk de bovenkant :lol: Lekker duidelijk ben ik h

Groetjes Gerlinde

7

Re: Wondermold baktijd (Spoed)

Ok, dan had ik het toch goed begrepen ;): Gewoon een folietje eroverheen is dan genoeg! :D

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

8

Re: Wondermold baktijd (Spoed)

tipsytaartje schreef:

ik vind 140 wel heel laag... ik zou bij 155 beginnen

Ik begin bij 125 graden  ;) , dan 150 en eindig bij 160. (Ligt aan de (hetelucht) oven, waar je de temperatuur standaard 10% lager aanhoudt).

Als de bovenkant (lees onderkant  :/ ) te hard is gegaan, is de (eind-) temperatuur waarschijnlijk toch iets te hoog geweest.

Groet, Jolanda

9

Re: Wondermold baktijd (Spoed)

Ik heb er nog 1 gebakken en dankzij de super tips van Marianne is het gelukt.
Ben helemaal blij nu kan ik mijn bedank taartje maken voor een vriendin van mij en haar dochters.

Groetjes Gerlinde

10

Re: Wondermold baktijd (Spoed)

ik bak hem gewoon op 170 graden (hetelucht) en hij verbrand niet. Heb er net weer 1 gebakken en super

11

Re: Wondermold baktijd (Spoed)

Jol321 schreef:
tipsytaartje schreef:

ik vind 140 wel heel laag... ik zou bij 155 beginnen

Ik begin bij 125 graden  ;) , dan 150 en eindig bij 160. (Ligt aan de (hetelucht) oven, waar je de temperatuur standaard 10% lager aanhoudt).

Als de bovenkant (lees onderkant  :/ ) te hard is gegaan, is de (eind-) temperatuur waarschijnlijk toch iets te hoog geweest.

ow zo had ik het nog niet eens uitgelegd! ik dacht alleen dat 40 graden omhoogschroeven wel heel veel is. ze gaf zelf aan dat ze eindigd op 180, dus vandaar
ik doe zelf trouwen, 10 min 150, 10 min 160 en de rest 170

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

12

Re: Wondermold baktijd (Spoed)

Marianne vertelde mij 10 op 140, 10 op 165 en 15 op 180.
Dat heb ik gedaan en is gelukt.

Groetjes Gerlinde

13

Re: Wondermold baktijd (Spoed)

Marianne had namelijk dit topic niet gezien en onafhankelijk daarvan via de mail beantwoord ;)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

14

Re: Wondermold baktijd (Spoed)

Gerlinde schreef:

Marianne vertelde mij 10 op 140, 10 op 165 en 15 op 180.
Dat heb ik gedaan en is gelukt.

boven en onder warmte of is dit hetelucht ????

back in the world of baking !!

15

Re: Wondermold baktijd (Spoed)

hoi ,

kan mij iemand ook vertellen de hoeveelheden die in de wondermold moeten ? Dat krijg ik nl nergens gevonden  :/

back in the world of baking !!

16

Re: Wondermold baktijd (Spoed)

Hetzelfde als in een 25 cm rond blik. :)

(Staat dat niet gewoon op de verpakking? :think: )

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

17

Re: Wondermold baktijd (Spoed)

Dit is echt een héél oud topic; daar mag je na 2,5 jaar gewoon een nieuwe voor openen hoor ;)

Hier staat-ie bij: http://www.deleukstetaartenshop.nl/maat … vormen.pdf

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag