1

Onderwerp: Biscuitbeslag rijst ongelijk op in de vorm

Ik heb een aantal taarten van biscuitmix van de shop gemaakt, ze worden echt heel mooi luchtig enzo maar ze riijzen ongelijk op in de taartvorm. Naar mijn idee breng ik het beslag wel redelijk gelijkmatig aan in de vorm.


Hoe zorg ik dat de taarten mooi gelijk zijn en mooi rond, zodat ik niet een scheve taart krijg? Daarbij krimpt mijn taart tijdens het bakken al in de vorm, iemand een idee wat dat zou kunnen zijn?

Ik had al de tip gelezen van de temperatuur gelijkmatig omhoogschroeven tijdens het bakken, zodat je taart hoger rijst, ik ga die van de week eens toepassen!

Een koekje van eigen deeg smaakt thuis zoals het overal smaakt

Re: Biscuitbeslag rijst ongelijk op in de vorm

temperatuur opbouwen krijg je ook taarten van gelijkmatigere hoogtes van.

als je taart krimpt dan heeft dat meestal te maken met dat hij te lang in de oven staat (af te koelen?)

als je taart in de oven scheeft rijst, heeft dat ws te maken met dat de temperatuur in de oven niet hetzelfde is in de hele oven.

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3

Re: Biscuitbeslag rijst ongelijk op in de vorm

Bij mij worden kapsels ook wel eens scheef, als ik grote vormen tegelijk in de oven zet. Dat merkte ik gisteren toen ik een vierkant van 25x25 en een ronde van 30 cm tegelijk heb gebakken. Dus kan het misschien zijn, dat je meerdere blikken dicht tegen elkaar in de oven had staan?

Groet, Jolanda

4

Re: Biscuitbeslag rijst ongelijk op in de vorm

ik had gewoon 1 vorm in de oven staan, dus dan zou het de temperatuur moeten zijn.


ik zal van de week eens een taart maken en dan de temperatuur opbouwen. kijken of dat scheelt.

Een koekje van eigen deeg smaakt thuis zoals het overal smaakt