Nogmaals bedankt voor de leuke reacties. Zoals aangeven hierbij een uitleg van hoe wij het een en ander hebben aangepakt.
Ontwerp
Dit onderdeel nam de meeste tijd in beslag. Wij hebben een tekening op schaal gemaakt en op basis daarvan alles opgebouwd. Zie onderstaande plaatje. Alles met rood hebben wij van hard materiaal (MDF, hout, en styropoor) gemaakt. Voor de dowels hebben wij vanwege het aantal etages gekozen voor hout (van wilton). De houtconstructie is volledig door ons gemaakt. De plateaus hebben wij aan beide kanten bekleed met glanzend witte plakfolie.
Alles met blauw was van echte taart. Dat was tenminste de bedoeling, op de dag zelf hebben wij besloten om een dummy te gebruiken voor de scheve taart, het was warm en de vulling erg zacht. Gellukig hebben wij bij het berekenen van het aantal mensen rekening daarmee gehouden.

Taartvulling en decoratie
De vulling bestond uit een mix van banket bakkersroom met fruitcocktail. Niet echt mijn voorkeur maar de klant is koning :-) De kapsel was van vanille smaak.
De taart heb ik bekleed met fondant en (hand)geschilderd met sparkles van SK. De randjes heb ik gespoten met witte icing. Verder heb ik hier en daar eetbare diamantjes gebruikt.
Vervoeren en opzetten
Laag 1 (zie foto) hebben wij appart vervoerd. Laag 2 en 3 samen. Laag 4 t/m 7 hebben wij gestapeld vervoerd. Dat doen wij vaker,laatste keer Arnhem-Antwerpen en zonder problemen. Maar achteraf gezien hadden wij dat bij deze taart niet moeten doen. De vulling was simpelweg te zacht en de buitentemperatuur werkte niet echt mee. Maar ja, de meeste bestellingen voor bruidstaarten hebben wij in de zomer maanden.
Alle taarten/lagen hebben wij in een piepschuim doos vervoerd op een houten plaat. Het opzetten hebben wij echt met 2 personen gedaan. Wij hebben daarvoor 2 cakelifters gebruikt.
Dat was het :-)
Groetjes, Zunette
Workshop of taartdecoratie producten?
www.tastyshop.nl &
www.tastycakes.nl