1

Onderwerp: Nog een vraagje: heeft iemand ervaring met de frill uitsteker?

Ik heb de frill uitsteker gekocht, ook voor de prinsessentaart. Maar er zat geen gebruiksaanwijzing bij. Ik wist/weet dus niet goed hoe je nou die mooie randen krijgt, waardoor het lijkt dat het opkrult. Ik heb het een beetje geprobeerd met een sateprikker en dan rollen, maar dat lukte niet. Heeft iemand hier ervaring mee? Volgens mij heeft ooit iemand een ballerina taartje gemaakt met de frill uitsteker en dat zag er erg mooi uit, zou diegene mij verder kunnen helpen? Alvast bedankt!
Groetjes Marije

De Taartatelier en workshopruimte in Deventer, Zutphen, Apeldoorn en Raalte (Lettele, spanjaardsdijk 92B). http://www.zoetenzodeventer.nl. en  https://www.facebook.com/ZoetenZoDeventer

2

Re: Nog een vraagje: heeft iemand ervaring met de frill uitsteker?

Heb je wel de puntige kant van de sateprikker gebruikt?

Groetjes Lupe Foto's http://lupe.haaralbum.nl/
WINKEL/WORKSHOPS/ZOETERMEERhttp://www.taartencentrum.nl/

3

Re: Nog een vraagje: heeft iemand ervaring met de frill uitsteker?

Hoi Marije,

Je moet met de garret frill eerst de marsepein of fondant goed dun uitrollen. Daarna haal je het uit de vorm en "frill" je met een klein coctailprikkertje over de schulprandjes, steeds per stuk, zodat dat dunner wordt en eigenlijk vanzelf naar boven krult. Je kunt het op je werkblad doen, zorg er dan wel voor dat je onder de marsepein wat poedersuiker hebt liggen zodat het niet vastplakt. Indien je zo'n foam pad (matje) hebt, doe je het daarop, dan blijft het nl. ook niet plakken. Dat is dus zo'n zacht maar toch stevig matje. Dan kun je het frillen met bijv. de bone tool als je dat wilt, maar op je werkblad met en stokje gaat ook prima. Je moet dus best even rollen met dat stokje. Volgens mij laat ik het ook zien bij de barbietaart in het onderdeel "howto's" hier op de site, scroll maar even naar beneden.

Succes!!

Groetjes, Inge

Groetjes, Inge
Deleukstetaartenshop & Taartopmaat

4

Re: Nog een vraagje: heeft iemand ervaring met de frill uitsteker?

Bedankt Inge voor je uitleg. Ik had het in de how-to over het hoofd gezien..

De Taartatelier en workshopruimte in Deventer, Zutphen, Apeldoorn en Raalte (Lettele, spanjaardsdijk 92B). http://www.zoetenzodeventer.nl. en  https://www.facebook.com/ZoetenZoDeventer