1

Onderwerp: Chocolaatje...??

Ik heb geprobeert om van de week Chocolaatjes te maken, gewoon uit de molds kant er klaar. Dat ging prima maar moet eerlijk zeggen dat ik de chocolade van  Callebaut Chocolade niet lekker vind:nooo

Heb ook nog geprobeert om bonbons te maken maar die krijg ik weer niet uit zijn vorm:-(  iemand tips daarvoor want ik wil ze zooooo graag proeven!

En van restjes heb ik weer cakeballen gemaakt en dit keer maar eens op de foto gezet.

http://94.100.113.224/688400001-688450000/688411901-688412000/688411995_5_JdIA.jpeg

http://94.100.115.83/688400001-688450000/688414101-688414200/688414148_5_EDGd.jpeg

o trouwens, ik krijg de cakeballen ook niet mooi rond en al helemaal niet na het dopen in de chocola dus hiervoor zoek ik ook nog tips

Gezondheid gaat met de jaren, maarwijsheid komt met de jaren!

2

Re: Chocolaatje...??

Mmmm. dat ziet er lekker uit!

Groetjes Marlies

3

Re: Chocolaatje...??

Die cakeballen moet ik ook maar eens gaan maken, lijken mij heerlijk

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

4

Re: Chocolaatje...??

Ziet er allemaal goed uit hoor (en lekker)!

5

Re: Chocolaatje...??

oh...het water loopt me in de mond.

6

Re: Chocolaatje...??

Ze zien er heerlijk uit!!

7

Re: Chocolaatje...??

[quote=Denisj

www.taartenchocolade.nl Workshops en webwinkel in chocolade / taartbenodigdheden Tilburg. Volg ons ook op  Facebook

8

Re: Chocolaatje...??

Chocoholic schreef:

[quote=Denisj

Gezondheid gaat met de jaren, maarwijsheid komt met de jaren!

9 Laatst bewerkt door Chocoholic (15-08-2009 11:49)

Re: Chocolaatje...??

Op mijn website staat een uitleg over tempereren http://www.chocolate-dreams.nl/?menu=ca … yID=372647

Maar in het kort komt het erop neer dat je eerst ongeveer 2/3 au bain marie smelt van de chocolade die je nodig hebt. Als deze gesmolten is haal je de chocolade uit de bain marie, en voeg je er nog eens 1/3 koude galletjes ( chocoladestukjes ) aan toe. Deze zullen dmv de warmte van de al gesmolten chocolade ook gaan smelten, waardoor de temperatuur een stukje lager word. Het beste is om de chocolade zo rond de 30 graden te verwerken, voelt hij nog warm aan dan is hij nog niet goed.
Dit hele proces duurt zeker wel een half uur, natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheden die je gebruikt.

www.taartenchocolade.nl Workshops en webwinkel in chocolade / taartbenodigdheden Tilburg. Volg ons ook op  Facebook

10

Re: Chocolaatje...??

zien er mooi en lekker uit!!

groetjes emmy
u kunt al mijn taarten bekijken op www.emmy635.mijnalbum.nl

11

Re: Chocolaatje...??

Chocoholic schreef:

Op mijn website staat een uitleg over tempereren http://www.chocolate-dreams.nl/?menu=ca … yID=372647

Maar in het kort komt het erop neer dat je eerst ongeveer 2/3 au bain marie smelt van de chocolade die je nodig hebt. Als deze gesmolten is haal je de chocolade uit de bain marie, en voeg je er nog eens 1/3 koude galletjes ( chocoladestukjes ) aan toe. Deze zullen dmv de warmte van de al gesmolten chocolade ook gaan smelten, waardoor de temperatuur een stukje lager word. Het beste is om de chocolade zo rond de 30 graden te verwerken, voelt hij nog warm aan dan is hij nog niet goed.
Dit hele proces duurt zeker wel een half uur, natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheden die je gebruikt.

oooo dankjewel, ik ga meteen even op je website kijken en het opslaan.

Gezondheid gaat met de jaren, maarwijsheid komt met de jaren!

12

Re: Chocolaatje...??

Ziet er leuk uit. Hoe krijg je die prints opde bovenste chocolaatjes?

Berichten [ 12 ]

Pagina's 1

Log eerst in inloggen or registreren om te reageren