Onderwerp: [HOWTO] JEM ladieshoe cutter in nederlands, nu met foto's!
De bovenste is de normale, die ik hieronder uitleg. De onderste is de miniature cutter
oke here we go:
Benodigdheden:
- De JEM ladie shoe cutter set (9 stuks)
- Rolstok
- Needle tool/ naald/ cocktailpruikker oid wat scherp is
- Evt JEM roller pad (om de cutters in de steken)
- Eetbare lijm + kwastje
- Fondant met tylose
- Evt. wat stukjes spons
Stap 1, the heel/ de hak
Neem een balletje fondant van ongeveer 2,5cm doorsnede en vorm die in een kegeltje die in de hak-mal past.
Druk de hak-mal tegen elkaar, flink persen.
Verwijder de fondant die uit de mal steekt. Druk met je duim op de bovenkant van de hak, zodat het een mooi recht bovenkantje krijgt. Verwijder eventuele fondant die je nu naar buiten hebt gedrukt.
Haal nu de hak-mal uit elkaar en laat hem op z'n kop drogen (grote vlak naar beneden dus)
Haal met een scherp mesje en eventueel je vinger/ flute-vein tool de fondant op de naad weg. Strijk het glad.
Laat het hakje drogen.
Stap 2, the sole/ de zool
Plaats de zool-uitteker in de JEM roller pad. Mocht je deze niet gebruiken, zet dan de cutter op je werkblad met het uitsteek-gedeelt naar boven.
Een dikke zool is aan te raden, de zelfde dikte als de cutter. Rol een lapje fondant uit en leg die over de cutter. Rol over de cutter heen, totdat je de overige fondant weg kunt halen en je geen rafeltjes meer hebt.
Laat eventueel even drogen, mocht je fondant niet stug genoeg zijn. Haal de zool uit de cutter door met de needletool door schuin aan het einde van de zool te prikken en hem dan er uit te halen. Als je fondant stug/droog genoeg is, wip je hem er zo uit. Anders opnieuw met meer tylose.
Maak de hak aan de zool vast met een beetje lijm.
Zet ze in de juiste positie voor de schoen en zet het witte schuime dingetje (heelbridge) voor de ondersteuning tijdens het drogen, in het open gedeelte wat ontstaat onder de zool.
Laat dit zo drogen.
Stap 3, the upper shoe/ de neus van de schoen
Steek de neus van de schoen uit op de zelfde wijze als je de zool hebt uitgestoken.
Gebruik als je dat wilt de embosser voor een reliefje.
Laat de uitgestoken fondant even drogen over de upper former (dat andere witte schuime dingetje;) ) Het moet dusdanig droog zijn, dat het wel de ronde/bolle vorm behoudt, maar nog wel buigbaar is.
Doe wat lijm aan de zijkant van de zool, waar je het fondant straks vast gaat maken. Plaats de uitgestoken fondant over de zool, 2 cm vanaf het puntje van de schoen. De smalle gedeelte van wat je hebt uitgestoken moet naar voren wijzen.
stap 4, the ankle strap/ het enkelbandje
Steek het enkelbandje uit op de zelfde wijze als de zool. Laat ook deze droger over de upperformer. Zet het bandje vast met wat lijm op de plek waar de zool en de hak samen komen. Het smalle gedeelte wat je hebt uitgestoken moet naar voren wijzen.
stap 5, the back strap/ het dunne bandje voor de achterkant
Steek het dunne bandje uit en laat het drogen over de upperformer. Plaats wat lijm op het uiteinde van het bandje en zet deze vast op de zijkant van het enkelbandje.
Gebruik indien nodig een stukje van een spons om het te laten drogen.
zoo... dat moet m zijn!
www.facebook.com/TaartvanTirs