1

Onderwerp: botercreme

hoe kan dat ik mijn botercreme nooit wit krijg? op een workshop is de creme altijd wit en die van mij nog gelig en je proeft de suiker??

Heb het van een recept,
110gr boter
225 gr poedersuiker en 20 min laten mixen..

Heeft iemand enig idee??

gek op Taart!

2

Re: botercreme

Geen idee maar ik maak de BC sowieso 1:1
meestal 250 gr poedersuiker met 250 gram roomboter

3

Re: botercreme

ik deed 250gram boter 250 gram poedersuiker..! die werd naar mijn idee goed wit!

4

Re: botercreme

oke dus dat zal het wel zijn.
Zal dat de volgende keer eens proberen

bedankt voor de snelle reacties!

gek op Taart!

5

Re: botercreme

Klop je de boter wel eerst romig genoeg?

6

Re: botercreme

ok dus dat kan het ook nog zijn de boter niet romig genoeg kloppen..
Zal binnenkort weer even proberen..

gek op Taart!

7

Re: botercreme

Laat de boter eerst ca 5 min romig kloppen op de hoogste stand. daarna beetje voor beetje 1 op 1 poeder suiker toevoegen en nog door laten kloppen tot ie mooi is.

Re: botercreme

het kan ook liggen aan de boter die je gebruikt. de ene wordt witter dan de ander

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

9

Re: botercreme

Welke boter kun je dan het beste gebruiken om de creme wit te krijgen?

Groetjes, Elly

10

Re: botercreme

Ik gebruik 125 roomboter, 125 plantenmargarine van AH en 250 gr. poedersuiker. Dus ook 1:1
Boter en margarine op kamertemperatuur. Alles tegelijk in de kom en 10 tot 15 min. mixen.
Wordt prima op deze manier.
Alleen roomboter vind ik niet prettig werken als het warm weer is, vind ik te zacht.

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties