1

Onderwerp: Choco batons!

Mischien staat ie hier al 100 keer tussen maar wou hem toch even delen..
T is in ieder geval een heerlijke vulling..

Slagroom stevig opkloppen met wat suiker en daardoor een pak (of 2 voor de lekkerbekken zoals mij) chocobatons door heen kruimelen!

Zo simpel maar zo lekker!

2

Re: Choco batons!

Klinkt idd. :9

3

Re: Choco batons!

Wat zijn  chocobatons  ??

4

Re: Choco batons!

Dat zijn van die chocolade schuim koekjes...
Kan er even geen plaatje van vinden..

5 Laatst bewerkt door Glazuurtjee (21-09-2009 16:37)

Re: Choco batons!

Hmmmmmm Lkkr Heb een broertje helemaal fan van Chocolade en Starwars heeft er iemand tips voor stapeltaart met deco... Marcepijn

Maare we lusten geen marcepijn heeft iemand een vervangend iets
'?????? :think:

:lol:

Liefs Glazuurtjeee

6

Re: Choco batons!

Zijn dat de choco batons?

http://farm4.static.flickr.com/3114/256 … 9ac316.jpg

7

Re: Choco batons!

Nee, chocobatons zijn een soort schuimpjes met een chocoladelaagje eronder. Ze zijn langwerpig van vorm. Die koop je dus kant en klaar bij winkel (ik heb ze nog alleen bij de em-t

8

Re: Choco batons!

Bij de jumbo verkopen ze... zal straks eens een foto maken ervan.

9

Re: Choco batons!

heeft iemand toevallig ook het recept voor chocobatons??? daar had ik eigenlijk stiekem op gehoopt toen ik de titel zag. De vulling lijkt me heerlijk!!!

10

Re: Choco batons!

Klinkt lekker. Bedoel je deze chocolade batons?

http://i37.tinypic.com/2q0nimv.jpg

11

Re: Choco batons!

Chocolade batons zijn misschien wel het lastigste schuimproduct om te maken de meeste banketbakkers beginnen er dan ook niet aan.
Na het bakken moeten ze taai zijn van binnen en dat is zo moeilijk.
Als ze te groot gespoten zijn moet je ze te lang bakken en te klein worden ze droog.

Het is kookschuim met pure chocolade en cacao.

A  240 suiker
    120 water

B    20 cacao
     200 pure chocolade bij voorkeur 811 van callebaut GEEN 70 % gebruiken


C 100 eiwit
     80 suiker.

B  in schaal met 110 van A op 85R gekookt
    Deze massa glad roeren met =/- 15 heetwater

C eiwit en suiker laten kloppen in hoogste versnelling.

  Rest van A koken tot 92R en bij C doen dit koud en taai laten draaien op lage        snelheid.

Als laatse  alles mengen.


Ik wens degene die het gaan proberen sterkte.   ;)

PS : Ik krijg vanmiddag een foto van een choc baton.

Als je zondigt zondig dan lekker

12

Re: Choco batons!

Het maken van chocolade batons

http://i218.photobucket.com/albums/cc93/wildplasser/DSC05357-1.jpg

Het koken van de suiker tot 85 R

http://i218.photobucket.com/albums/cc93/wildplasser/DSC05358.jpg

De chocolade, cacaomassa en suikerstroop gemengd.

http://i218.photobucket.com/albums/cc93/wildplasser/DSC05359.jpg

Opkloppen van het eiwit.

http://i218.photobucket.com/albums/cc93/wildplasser/DSC05362.jpg

Het mengen van de chocolade massa met een gedeelte eiwit.

http://i218.photobucket.com/albums/cc93/wildplasser/DSC05364.jpg

Deverdunde chocolademassa toegevoegd bij de kookschuim.

http://i218.photobucket.com/albums/cc93/wildplasser/DSC05365.jpg

Het mengen van het eiwit en de choclade.

http://i218.photobucket.com/albums/cc93/wildplasser/DSC05368.jpg

Gespoten chocbatons op de bakplaat

http://i218.photobucket.com/albums/cc93/wildplasser/DSC05369.jpg

De gebakken choc batons Als je goed kijkt zie je dat deze van het voetje afgezakt zijn      :grr:

http://i218.photobucket.com/albums/cc93/wildplasser/DSC05370.jpg

Deze zijn zoals het hoort hard van buiten taai van binnen.

Als je zondigt zondig dan lekker