1 Laatst bewerkt door Antoinette (20-03-2007 14:11)

Onderwerp: bailey's vulling

Hallo allemaal,
via,via heb ik een denk ik heerlijke vulling gevonden voor de likeur/ koffiecreme- fans onder ons.!!!

8 blaadjes gelatine
250 ml melk
250 ml Bailey's of andere irish cream
200 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker

gelatine weken in koud water. Verwarm de melk. Daarna de uitgeknepen gelatine door de melk roeren tot het opgelost is. Dan de Bailey's erdoor heen. Dit mengsel laten afkoelen. daarna 15 min in de koelkast geleren.
Slagroom stijf kloppen met de vanillesuiker en door het Baileys mengsel scheppen.
Laten opstijven in de koelkast.

Je hebt nu een mousse die je als vulling kan gebruiken voor je kapsels.

En wat  je over hebt eet je lekker zelf op. beetje slagroom erop en je hebt een heerlijk toetje.
groetjes Antoinette

Je

Pluk de dag!

2

Re: bailey's vulling

Klinkt lekker, maar er zitten wel veel blaadjes gelatine in.
Heb je hem al zelf gemaakt?
volgens mij kom je met 6 blaadjes ook ruim toe...

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

3

Re: bailey's vulling

Ik heb hem zelf nog niet gemaakt maar mijn zusje wel en die heeft me verteld dat om hem goed stijf te krijgen je inderdaad zoveel kleine blaadjes gelatine nodig hebt.
Ik vond het zelf ook wat veel.
Je kunt het denk ik wel proberen met 6 blaadjes omdat hij als vulling wordt gebruikt en niet als mousse in een glas.Zij heeft hem als mousse gebruikt.

groetjes Antoinette

Pluk de dag!

4

Re: bailey's vulling

Hmmm, ik ben dol op Baileys!!! :D:D