1

Onderwerp: goudkleur??

wil binnenkort gouden details geven aan een taart, maar kan niet echt een kleurstof vinden dit maakt. Golden yellow van wilton vind ik echt te geel. Ik heb goud poeder daar zie je weer heel weinig van?
Hoe doen jullie dit? wat gebruiken jullie? kortom help! :-)

groetjes,
Marije

2

Re: goudkleur??

Klein beetje golden yellow gebruiken om je marsepein/fondant mee te kleuren en daaroverheen dusten of verven (gouddust met alcohol) geeft goud effect :)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: goudkleur??

Marianne schreef:

Klein beetje golden yellow gebruiken om je marsepein/fondant mee te kleuren en daaroverheen dusten of verven (gouddust met alcohol) geeft goud effect :)

:Y is erg mooi en net echt ;)

Groetjes, Marielle

4

Re: goudkleur??

Misschien een leuk idee; ik heb laatst van gele marsepein (was eigenlijk een beetje oker van kleur) een dun sliertje gemaakt, dat in gelijke stukjes gesneden. Daar weer kleine balletjes van gerold. Dit in een potje met deksel gedaan, daar een beetje goud poeder bij gedaan, deksel erop en voorzichtig gechud; eigenlijk een beetje rond gedraaid zodat het poeder zich goed verdeeld. Dan krijg je mooie goud pareltjes van precies dezelfde grootte.