Onderwerp: Taart met maresepeinafwerking en mascarpone/jamvulling vraagje
Morgen moet ik em dan echt gaan maken, mijn allereerste taart voor mijn dochters verjaardag, gedecoreerd met marsepein. Ik zit nu te dubben of ik em zal vullen met mascarpone en jam en vraag me af hoe dat dan precies moet. Kan je beide ingredienten mengen en op de taartlaag smeren? Moet er dan een rand botercreme langs i.v.m. de marsepein? Kan ik de taart waarin mascarpone zit verwerkt wel een middagje/nachtje buiten de koelkast bewaren op een koele plek (zo'n 15 graden), om smelten van de marsepein te voorkomen?
Kan ik evt. als alternatief ook botercreme met banketbakkersroom gebruiken als vulling, tezamen met frambozenjam in een laag? Of is dit een heel gek idee van mij? Ik smeer de taart in ieder geval af met gewone botercreme als basis voor de marsepein, wofrdt e.e.a. niet veel te zoet? Dezelfde vraag ook voor deze vulling: mag dat buiten de koelkast worden bewaard? Of moet het in de koelkast?
Wie o wie kan mij snel helpen?