1

Onderwerp: Frisse, veilige vulling

Hallo,

Ik ben van plan om volgende week een taart te maken voor mijn mentor. Maar die woont niet om de hoek, dus ik moet even reizen. Dus nu vroeg ik me af wat ik als frisse en veilige vulling kon gebruiken. Ik denk dat iets machtigs zoals chocolade niks is met dit weer (al zou het volgende week anders kunnen zijn, je weet maar nooit in Nederland).
Graag iets wat makkelijk te maken is of kant en klaar ;)

Hopelijk kunnen jullie mij helpen met leuke ideeen!

Groetjes,
Daniela

Groetjes Daniela

2

Re: Frisse, veilige vulling

Misschien een vlaaivulling?(uit blik)

Tegenwoordig kun je vanalles worden,ik heb besloten om gewoon mezelf te blijven!

3

Re: Frisse, veilige vulling

maar toch...als je een chocoladecreme maakt en een of twee laagjes lemoncurd....is niet machtig en toch een beetje fris erbij.

....en natuurlijk errrrrrug lekker! :9

In Geldrop moet je zijn voor de leukste workshops bij CakeCreatief! www.mijntaartjes.cakecreatief.nl

4

Re: Frisse, veilige vulling

Botrercreme (liefst de mix) gemengd met een frisse jam of NOG beter, lemoncurd!

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

5

Re: Frisse, veilige vulling

Ik zeg ook bc van de mix met leomcurd. Eventueel nog verse framboosjes er op, heerlijk fris!

Re: Frisse, veilige vulling

Ik vind de aardbeienkwarktaartvulling van Mona in combinatie met aardbeien erg lekker fris.
Of citroenkwarktaartvulling ook van Mona met lemoncurd, die is nog frisser, maar ik  ben meer een aardbeienliefhebber.

Een nieuwe, superverslavende hobby gevonden!

7

Re: Frisse, veilige vulling

Bedankt voor de tips allemaal ;) Ik heb nu geen tijd meer om de botercreme uit de webwinkel te bestellen (nouja, wel tijd maar mijn bestelling is vandaag binnen gekomen en nog een keer verzendkosten betalen doe ik niet haha).
Lemoncurd lijkt me wel lekker, maar als ik dat recept zie.. Dan zie ik het ook weer niet helemaal zitten (ooh lui, ik weet het. Het is te warm).
Maar ik bedacht dat ik dus wel een vlaaivulling, kersen bijvoorbeeld, er in ga doen. En nu ben ik dulce de leche aan het maken. Zal wel lekker zijn toch? En nog belangrijker: veilig?

Het moet ongeveer een uur uit de koeling, en word niet gelijk opgegeten. Eventueel zelfs ingevroren. Het is voor mijn mentor, en ik hoorde dat een klasgenootje ook taart gaat maken. Dus ik denk dat 1 ingevroren zal worden :(

Groetjes Daniela

8

Re: Frisse, veilige vulling

Lemon curd krijg je ook kant en klaar in de winkel....:Y
Jumbo, AH..

9

Re: Frisse, veilige vulling

Oohh :o Dat wist ik niet hahaha. Ik wacht nog even af of de persoon de bovenstaande vullingen lust. Zo niet, dan ga ik lemoncurd halen.

Groetjes Daniela

10

Re: Frisse, veilige vulling

Ik blijf em aanprijzen  :)
De mango passievrucht light jam van Hero.
Niet zuur maar heerlijk fris

11

Re: Frisse, veilige vulling

Dat klinkt ook erg lekker, ik hou hem zowiezo in gedachte!

Groetjes Daniela

12

Re: Frisse, veilige vulling

Knutsel schreef:

Ik blijf em aanprijzen  :)
De mango passievrucht light jam van Hero.
Niet zuur maar heerlijk fris

mmm en dat is heerlijk met de botercreme mix met mango patidess erdoor! maar ja.. wel een bestelling uit de webshop.

13

Re: Frisse, veilige vulling

Ook de sinaasappelcreme is super lekker fris en veilig. Ik vind hem om zelf te maken makkelijker als lemon curd.

Avalon's magical cakes

14

Re: Frisse, veilige vulling

Of botercreme met mandarijntjes erop en een laagje lemoncurd. Die is bij ons al tijden favoriet!

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek

15

Re: Frisse, veilige vulling

De dulce de leche gaat niet door, ze houd niet van caramel. Gezien het niet echt warm meer is, doe ik maar chocolade botercreme en kersenvlaaivulling. Met mandarijntjes klinkt ook lekker, maar ik ben bang dat dat niet goed gaat tijdens het reizen.

Groetjes Daniela