1

Onderwerp: aardbeien frambozen rijste kwarktaart

Vulling: doos aarbeien 1 a 2 doosjes frambozen(of uit de diepvries),9 blaadjes gelatine
doos kwark,2Doosjes slagroom, 100gr suiker ,zakje vanillesuiker,1/2 l melk, 150gr paprijst
Voor de bodem: 150 gr bloem 100gr boter in stukjes gesneden, 50 gr suiker 1 ei en een beetje zout kneden ,uitrollen tot een lap en in een springvorm van 24 cm bakken op 180 graden ongeveer 15 min.Uit de springvorm nemen en af laten koelen, dan weer terugleggen in de vorm,die met een rand bakpapier wordt bekleed.

De vulling: 200gr aardbeien en een handje frambozen met een paar eetlepels water gaarkoken en fijnmaken.
Een halve liter melk aan de kook brengen en er 150 gr paprijst in gaarkoken.
9 blaadjes gelatine weken uiktnijpen en bij het rijstmengsel doen
De fruitpuree mengen met 500gr kwarken er nog wat citroenschil bij doen.
rijtmengesel en fruitpuree mengen.
250ml slagroom stijfkloppen met zakje vanillesuiker en 100gr suiker.
slagroom er voorzichtig doorscheppen als mengsel begint te geleren.Alles in de springvorm doen en dan als het nog zacht is er de rest van de frambozen in duwen.
In de koelkast laten opstijven(een nachtje)Garneren met( het andere doosje)slagroom en aarbeien en frambozen.
Je kunt ook aalbessen of een blik perzikken ipv van nemen maar deze combie is de beste