Onderwerp: Is tylose eetbaar?

Hallo iedereen,

Het taartvirus heeft me ook te pakken en ik mag/wil binnenkort voor een aantal verjaradagen taart bakken. Nu lees ik over tylose om boetseerwerk / bloemen steviger te maken, maar is het dan nog eetbaar? Heb het forum al afgezocht, maar kon deze vraag (nog belangrijker, het antwoord ;-) ) niet vinden, dus sorry als ik het voor de tigste keer vraag.

Groetjes Wendy Nieuwpoort

Een enthousiaste beginneling :-)

2

Re: Is tylose eetbaar?

Daar zijn de meningen over verdeeld. Je kan het eten, maar ik vind het niet lekker.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

3 Laatst bewerkt door Miss Pebble (12-06-2009 14:40)

Re: Is tylose eetbaar?

Ik merk niks aan de smaak hoor. Het wordt alleen hard dus niet erg prettig om te eten...Maar het duurt heeeeeel lang voordat boetseerwerk echt hard is hoor!

Groetjes,
Petra

P.S. Je moet er gewoon bij zeggen dat het niet om te eten is, dan bewaren ze je creatie tenminste, whahahaha!

Edit: Ik werk met fondant, geen ervaring met het effect op marsepein!

You got to believe that right here right now you're exactly where you're supposed to be

4

Re: Is tylose eetbaar?

Had ook marsepeinen babietjes gemaakt maar nadat de marsepein goed was uitgehard was het echt niet meer te eten. Het is een lijmachtig iets en zo smaakte het ook qua structuur. Jekkie.

Een beetje is geen probleem maar als je er veel in doet...

Groetjes Marlies

5

Re: Is tylose eetbaar?

Marianne zegt dan: Het is net alsof je aan een postzegel likt...
Een beetje lijmig, een beetje slijmig :S
Je kunt het dus gerust eten, maar het mondgevoel en de smaak zijn niet zo!

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

Re: Is tylose eetbaar?

Bedankt voor alle reacties! Ga dan maar klein en eetbaar beginnen ;-)

Groetjes
Wendy

Een enthousiaste beginneling :-)

7

Re: Is tylose eetbaar?

Tom Poes schreef:

Marianne zegt dan: Het is net alsof je aan een postzegel likt...
Een beetje lijmig, een beetje slijmig :S
Je kunt het dus gerust eten, maar het mondgevoel en de smaak zijn niet zo!

Ja! Dat bedoel ik. Het lijkt op de achterkant van een postzegel!!!

Groetjes Marlies

8

Re: Is tylose eetbaar?

Tom Poes schreef:

Marianne zegt dan: Het is net alsof je aan een postzegel likt...

Waaahaha, ik dacht dat ik dat alleen tijdens workshops zei :+ Blijk ik het hier ook te melden ;)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

9 Laatst bewerkt door Kadohke (12-06-2009 18:59)

Re: Is tylose eetbaar?

Er zijn mensen die het snuiven..... (voor de intimi onder ons :D)

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

10

Re: Is tylose eetbaar?

Marianne schreef:
Tom Poes schreef:

Marianne zegt dan: Het is net alsof je aan een postzegel likt...

Waaahaha, ik dacht dat ik dat alleen tijdens workshops zei :+ Blijk ik het hier ook te melden ;)

Ik heb het je in Alphen horen zeggen :D!
Tot dan toe begon ik altijd een ingewikkeld verhaal over behangplaksel, maar dit is wat makkelijker herkenbaar voor de meeste mensen.... al hebben we tegenwoordig vaak 'stickerpostzegels' ;)!

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"