1

Onderwerp: Hoe fondant en marsepein mixen? of andere zoete en mooie bovenlaag

Hi,

Ik ga over 2,5 week trouwen en het lijkt mij leuk om mijn eigen bruidstaart te maken, nu heb ik nog niet zoveel ervaring (het plaatje is mijn 'eerste' voor moederdag) en ik ben op zoek naar de juiste bekleding.

Ik zoek iets wat mooi strak staat (fondant?) en wat lekker smaakt (bv marspein) en liefst natuurlijk in wit. Fondant heb ik onlangs geprobeerd, structuur en bewerken is perfect, smaakt nergens naar. Marsepein is erg lekker, maar lastig omdat strak af te werken. De fondant had ik kant en klaar gekocht bij Duikelman in Amsterdam (merk wilton)

Heeft iemand tips? Ik heb wel eens gelezen dat je deze twee kunt mengen, maar maak je ze dan apart en meng je ze dan. Of meng je alle ingredienten tegelijk?
Er zijn ook verschillende recepten voor fondant, welke raden jullie aan? En marshmallow fondant, klinkt superzoet, is dat wat? Ik wil de cake met bekleding invriezen zodat ik de dag van te voren alleen nog maar de versiering hoef te doen.

Alvast bedankt!

groetjes
Saskia

2

Re: Hoe fondant en marsepein mixen? of andere zoete en mooie bovenlaag

probeer bakels fondant of marsmellow fondant eens.Wilton fondant is echt niet te eten .

3

Re: Hoe fondant en marsepein mixen? of andere zoete en mooie bovenlaag

nee wilton fondant is ook echt niet mijn ding :S
ik ben toch een bakels fan
en als je marsepein niet strak krijgt mischien toch de laag iets dikker laten met uitrollen ???
groetjes noelle

wat is eigenlijk geen goede rede om een taart te bakken ???
mijn taartjes kijken ???  www.taartenlaantje.nl

4

Re: Hoe fondant en marsepein mixen? of andere zoete en mooie bovenlaag

De mix tussen marsepein en fondant is goed te doen hoor!(ik gebruik eigenlijk niet anders aangezien veel familie niet zo is van de pure marsepein en ik juist wel, zo vlak je het marsepein uit maar heb je niet de smakeloze hap van fondant) Gewoon klant en klaar kopen en 1:1 mixen. Gebruik wel 1:3 marsepein(dat is 3 delen suiker op 1 deel amandelen) ivm de sterkere smaak all 1:4 marsepein.
Ik gebruik gewoon de standaard 1:3 marsepein uit de webshop hier of ergens anders en fondant van bakels.

Btw, we hebben het dan over marsefond, als  je daar op zoekt hier op het forum zie je genoeg meningen

Avalon's magical cakes

5

Re: Hoe fondant en marsepein mixen? of andere zoete en mooie bovenlaag

Hi,

Bedankt voor de reacties! ook de tip om te zoeken op marsefond levert meer op dan op marspein en fondant. Ik ga morgen wat ingredienten bestellen om te oefenen. Spannend!

groetjes
saskia

6

Re: Hoe fondant en marsepein mixen? of andere zoete en mooie bovenlaag

Hi

Gister Bakels (Pettinice) geprobeerd en dat is lekker! Stuk beter. Ik had de RegalIce ook besteld, maar die smaakt naar plastic. Meteen de marsefond geprobeerd (met de 1:3 marsepein) en dat wordt m! Het bekleden van t proeftaartje ging ook ok (nog wel oefenen om t glad te krijgen) maar dit wordt m!  BEDANKT!

groetjes
saskia