Onderwerp: Royal Icing om je taart te bedekken! Help!

Hoe bedek ik mijn taart het beste met royal icing? Ik heb een zakje van 500 gram gekocht hier en nu weet ik niet of ik het hele zakje aan moet maken voor mijn taart en hoe ik de taart moet bedekken ermee, met een spatel? Of spuiten?
Het is een taart van 24 doorsnede rond en ik wil er met marspein nog een valg op leggen..
Bedankt alvast dames!

x Monique

Re: Royal Icing om je taart te bedekken! Help!

Hoi Monique,

even voor de duidlijkheid je weet dat Royal icing hard word he?
als dat de nbedoeling is zou ik het hele zakje maken en eerst een dunne laag doen met iets verdunde icing (crumb coat)als die een beetje droog is nog een keer eroverheen en zo door tot alle oneffenheden weg zijn.
wel steeds tussen door een kwartiertje of iets langen drogen laten hoor.

ben benieuwd naar het resultaat maar dat zien we wel in de show off toch??

Saskia

Mijn Taarten en workshops vind je op mijn site!
Een bijzondere dag verdient een bijzondere taart!

Re: Royal Icing om je taart te bedekken! Help!

Hey Saskia!
Bedankt voor je reactie!
Ik heb het gisteren anders opgelost, de taart bedekt met marsepein in de kleuren van de vlag.. Zal ik hem op de show off zetten ?
De royal icing ga ik doen, zodra ik de juiste spuitmondjes er ook bij heb gekocht, neem aan dat het niet met gewoon de slagroom-spuit kan ?
En, eerlijk is eerlijk, ik moet me nog bewijzen op het gebied van decoreren ;)
x Monique

Re: Royal Icing om je taart te bedekken! Help!

Hoi MOnigue,
tuurlijk showen!!!!!!
en volgens mij kun je gewoomn om te beginnen de slagroom spuit gebruiken hoor het enige nadeel kan zijn dat je hem niet goed vetvrij krijgt en dan kan de icing instorten.
ook zijn de spuitmonden vaak zo groot.

succes,
Saskia

Mijn Taarten en workshops vind je op mijn site!
Een bijzondere dag verdient een bijzondere taart!