1

Onderwerp: mijn bloem breekt

Afgelopen weekend heb ik 2 grote gerbera's gemaakt van fondant voor op een taart die ik deze week wil maken. Ik heb de gerbera ondersteund en gevormd op een plankje laten drogen ( buiten de koelkast dus). Toen ik de bloemen vanochtend wilde optillen braken er diverse bloemblaadjes af en kon ik ze dus helaas in de prullebak gooien. Mijn vraag is, hoe laat ik de op de juiste manier drogen en hoelang van te voren kan ik ze dan al maken.

Alvast bedankt voor jullie hulp,

De enige verslaving met een zoete (bij)smaak!
Karin

2

Re: mijn bloem breekt

gum paste (flower paste) gebruiken of misschien helpt het ook als je tylosepoeder door de fondant kneed

3

Re: mijn bloem breekt

Gum paste is toch hetzelfde als modeling paste? Ik ga het ook proberen met wat tylose door de fondant, bedankt!

De enige verslaving met een zoete (bij)smaak!
Karin

4

Re: mijn bloem breekt

ik gebruik altijd tylose bij de grote bloemen anders breken de blaadjes af
groetjes noelle

wat is eigenlijk geen goede rede om een taart te bakken ???
mijn taartjes kijken ???  www.taartenlaantje.nl