1

Onderwerp: Hoe doen jullie dat..vouwtjes

Gisteren mijn 4e taartje bekleed. Echter er zaten heel veel vouwen en vouwtjes langs de rand. Liefst had ik de fondant eraf gehaald en opnieuw gerold.

Wat doen jullie als er zoveel vouwen in zitten en de fondant dreigt te gaan scheuren bij het glad maken?
Kun je de fondant nog gebruiken als deze op de botercreme heeft gelegen? Ik neem aan dat er een en ander aan blijft plakken?
Ik ben echt heel benieuwd hoe ervaren baksters dit doen (al zullen jullie waarschijnlijk helemaal geen vouwen hebben bij het bekleden....)

Geluk wordt pas zichtbaar ... als het voorbij is... (GB)

2

Re: Hoe doen jullie dat..vouwtjes

nee geen vouwen (meer ) hier
even zoeken naar de juiste manierom de fondant /marsepein op de taart te lggen en eromheen te vouwen
maar dat vind ik moeilijk uit te leggen
mischien is een workshop een idee???
op youtube staan gelof ik ook filmpjes ervan
groetjes noelle

wat is eigenlijk geen goede rede om een taart te bakken ???
mijn taartjes kijken ???  www.taartenlaantje.nl

3 Laatst bewerkt door mirjam buit (08-06-2009 15:31)

Re: Hoe doen jullie dat..vouwtjes

Kom gezellig een workshop volgen bij Marianne en mij :lol:

Scheuren voorkom je om niet de dun uit te rollen en er niet aan te trekken.

je kunt de fondant nog wel gebruiken als er creme aan heeft gezeten maar dan kun je het niet meer bewaren wat je over hebt.

4

Re: Hoe doen jullie dat..vouwtjes

mirjam buit schreef:

Kom gezellig een workshop volgen bij Marianne en mij :lol:

:D :D Niet te veel reclame maken, in oktober is er pas weer plek ;)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag