1

Onderwerp: Vulling zonder gelatine?

Ik wil graag aarbeienbavarois maken, maar liever geen gelatine gebruiken.

Weet iemand of dit kan??

2

Re: Vulling zonder gelatine?

Geen idee of dit kan, maar het lijkt mij dat het dan niet zo goed opstijft en nogal slap blijft.

Groetjes Laura!

3

Re: Vulling zonder gelatine?

Ik ken niet precies de definitie van bavarois, maar volgens mij is het zonder gelatine... niet meer echt bavarois ;)

Je kunt wel een hele lekkere mousse-achtige vulling maken door bv. gepureerde aardbeien door de slagroom te doen :9

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

4

Re: Vulling zonder gelatine?

Is dat vanwege vegetari

Carpe diem & Kali orexi

5

Re: Vulling zonder gelatine?

Ja is dat zo?

Ik eet in verband met mijn geloof geen producten van varkens en gelatine is vaak ook van varkensbotten gemaakt..

Weet je waar deze begatarische gelatine te koop is?

6

Re: Vulling zonder gelatine?

Je kan agar-agar proberen. Dat is een vegetarische gelatinevervanger. Verkrijgbaar bij toko's.

7

Re: Vulling zonder gelatine?

Inderdaad, ik maak het ook altijd met agar-agar. Volledig plantaardig en verkrijgbaar in bio-shops of aziatische winkels. Recept staat meestal op de verpakking.