Hoi Evelien,
De smaak............ Ik herkende het nasmaakje wat je ook hebt bij cola light. Mijn dochters hebben echter geproefd en die vonden het wel lekker. Nou ja, het is in ieder geval zoet. En ik heb al zitten denken om het met vanille escence of zo een smaakje te geven. Wellicht dat dan de zoetstof-smaak niet zo duidelijk meer opvalt. Ik weet niet meer hoe lang ik het gebakken heb. Ik heb de oven op 100 gezet en een blikje tussen de deur zodat die op een kier bleef staan (dan kan het vocht eruit) De temperatuur in de oven werd daardoor zo'n 80 graden. (Ik heb er sinds kort een oventhermometer in staan, want de temperatuur op de knop klopte niet voor mijn gevoel.) Het zou best zo'n uurtje of 2 geweest kunnen zijn dat het er in stond. Als je trouwens eiwitpoeder gebruikt kan je denk ik het beste de poeder-waterverhouding aanhouden die er op staat en ik vindt de hoeveelheid suiker al gauw goed. Ik gebruik op 1 eiwit ongeveer 2 eetlepels suiker als het voor schuimpjes is, maar ik proef het ook altijd even voor ik het spuit. Dan kan je er altijd nog wat bij doen. En te zoet is het niet gauw, want het moet toch zoet zijn :-)
En Inge, ik heb vroeger wel eens de oven boven de 100 graden gehad met schuimpjes, maar dan werd het altijd een beetje licht bruin en bleef het niet echt wit. Daarom laat ik het nu liever langer op een lagere temp. staan. Met gewone suiker wordt het dan trouwens wel goed stevig hoor. Ik verwacht dus niet dat een hogere temperatuur met zoetstof wel beter resultaat zou kunnen geven. Maar ja, dat weet ik ook eigenlijk niet zeker he
Groetjes,
Mirjam
If life gives you lemons, make lemoncurd.