1

Onderwerp: Vraagje eiwitten

Ik wil een recept maken maar daar staat dat ik 140 gr eiwitten moet gebruiken.
Kan het ook met eieren, en moet je het eiwit en eigeel dan scheiden.
Heb ik niet ergens gelezen dat dat maat m 50 gram was maar is dat het hele ei.

Trotse mama van Linessa, Chrissy en Minke.

2

Re: Vraagje eiwitten

Ja  :Y het kan met eiwitten van eieren en ja :Y je moet ze dan wel (heel zorgvuldig) scheiden en wegen!

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

3 Laatst bewerkt door verliefdmeiske (01-06-2009 17:05)

Re: Vraagje eiwitten

meestal is het 35 gram eiwit per ei, je hebt dus het eiwit van 4 eieren nodig

succes met de merengue botercreme :)

4

Re: Vraagje eiwitten

verliefdmeiske schreef:

meestal is het 35 gram eiwit per ei, je hebt dus het eiwit van 4 eieren nodig

succes met de merengue botercreme :)

Hoe wist je dat :)

Trotse mama van Linessa, Chrissy en Minke.

5

Re: Vraagje eiwitten

O maar dan komt het helemaal niet zo precies als je maar  2x zoveel suiker als eiwit gebruikt en 2x zoveel boter...
Ik doe trouwens meestal nog wat meer boter omdat ik het dan alleen gebruik voor dijkjes en om mee af te smeren.

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

Re: Vraagje eiwitten

muiskemuis schreef:
verliefdmeiske schreef:

meestal is het 35 gram eiwit per ei, je hebt dus het eiwit van 4 eieren nodig

succes met de merengue botercreme :)

Hoe wist je dat :)

moest bijna wel met die hoeveelheid ingredienten ;)

ik maak altijd 123 merengue botercreme, dus 2x zoveel suiker en 3x zoveel boter. Gebruik het ook alleen maar om af te smeren en dijkjes. Maak altijd dubbele portie en vries het daarna in in spuitzakken