1

Onderwerp: marsepein bewaren

Hoe lang kan ik marsepein bewaren? En hoe het beste?

Ik heb al een taart bekleed en had best veel over. Dit weer in het celofaantje gewikkeld waarin het werd geleverd. Is nu ongeveer 3 weken geleden.
Heb alles uitgerold op poedersuiker, dus dat zit er nu ook doorgemengd zeg maar.

Maar ik vandaag mijn zinnen gezet op een taart bakken dus ik hoop dat de marsepein nog goed is...

Hoe zie je dat je marspein verkeerd is geworden? Schimmel, droog, stinken???

2

Re: marsepein bewaren

ik bewaar overgebleven stukjes gewikkeld in huishoudfolie en een boterham zakje. Bij gebruik even goed kneden, geen probleem.

3

Re: marsepein bewaren

Oh je kunt dat best lang bewaren hoor....geen probleem ! Weken en weken als je het goed verpakt en er geen rsten van vulling oid aan vast zitten gekleefd (dus wel uitkijken als je na bekleding van een taart de randen er af snijdt want daar zit vaak botercreme/jam oid op en dat is voor de houdbaarheid van de marsepein niet goed natuurlijk !

4

Re: marsepein bewaren

het is idd belangrijk of er geen andere dingen mee in aanraking zijn gekomen
die poedersuiker kan wel

maar zelfs als het op je taart heeft gelegen of op je botercreme of zo
moet je het eigenlijk weggooien

Ik snij ook altijd royaal
maar ik blijf zo'n 2 cm van de taart af

cateren is ook gebakjes maken :)

5

Re: marsepein bewaren

Hoi,

Ik bewaar mijn marsepein in plastic folie strak verwikkeld en dan in een donkere trommel op een droge plek.

groetjes,

Manika

Groetjes, Manika
www.taartenvanmanika.nl