1 Laatst bewerkt door Tessz (30-05-2009 20:45)

Onderwerp: Moorkoppen

Hallo.
Hier een recept voor Moorkoppen :D
Het hele kookboekje ('gasovengeheimen') is van mijn moeder geweest en is mijn beste kookboek van allemaal! :)


Moorkoppen, 8 stuks

Ingredienten:
Deeg:
60g bloem
50g roomboter
1 dl water
2 eieren
snufje zout
Vulling:
Slagroom
2 el suiker
Klopfix
Glazuur:
200g poedersuiker
2 el cacaopoeder

Wat te doen:
Breng het water met de boter en het zout langzaam aan de kook. Voeg de droge bloem in

2

Re: Moorkoppen

Super lekker.....ik ga hem opslaan....
Bedankt voor het delen van je moeders recept...:thumb:

3

Re: Moorkoppen

Owww i love moorkoppen jammie jammie.

www.taartenchocolade.nl Workshops en webwinkel in chocolade / taartbenodigdheden Tilburg. Volg ons ook op  Facebook

4

Re: Moorkoppen

heee  precies hetzelfde recept als wat ik ook gebruik, alleen gebruik ik ganache om in te dopen waar je dan weer en bossebol van krijg want die chocola word niet keihard zoals op een moorkop.

en ik snij ze niet open, makkelijk is ze gewoon met je spuitzak aan de onderkant vol te spuiten (tipje)

Wat een bloemetje?  nee van mij krijg je een taart!!!

5

Re: Moorkoppen

dit is een goed recept ik doe het ook heel vaak moorkoppen maken.
alleen TIJDENS HET BAKKEN DE OVEN NIET OPEN DOEN WANT DAN ZIJN ZE VERPEST....
heb ik al een keer gehad dan zakken ze helemaal in ik bak altijd hetelucht op 180 graden 20 minuten

groetjes nicole

6 Laatst bewerkt door kamta2000 (06-12-2009 12:41)

Re: Moorkoppen

Vraagje... ik wil deze maken alleen dan voor slagroomsoes. Spuit ik dan gewoon een dikke blob beslag op het bakblik of een swirl?

Life is like a box of chocolates...
Groetjes Cindy

7

Re: Moorkoppen

Ik zou een dikke blob doen!