Onderwerp: Vulling in de koeling of juist er buiten?
Hoi,
Ik ben nog redelijk nieuw in het taarten-bak-gebeuren en kom nu op een aantal vraagjes uit....
Ik ben nu bezig met het maken van een hart-vormige taart.
Deze heb ik nu gevuld met een laag Chocolade-Ganache en als 2e laag een laag Baileysvulling. (die uit de receptenlijst, die je met die blaadjes gelatine moet maken.)
Nou zit ik nog even met de volgende vragen:
- Ik heb voor de zekerheid een dijkje van botercreme voor beide lagen gedaan, omdat ik twijfelde of dit nu wel of niet moest. (ik dacht beter wel dan niet in dit geval.) Moet je een dijkje maken? en zo ja, voor welke vulling of is het bij beide nodig? ( ik meen me te herinneren ergens gelezen te hebben dat door de alcohol de marsepein smelt?)
- en moet de taart nu in de koelkast bewaard worden? Of juist niet? (hij is voor zondagmiddag....)
- Ik heb trouwens zoveel vulling over dat ik nog een taart ermee kan vullen. Hoe lang zijn de vullingen houdbaar eigenlijk? En moet ik deze in de koelkast bewaren of juist niet? (dankzij de gelatine wordt deze dan toch juist hard?)
Bedankt voor het beantwoorden van mijn vragen.
Yvette