Onderwerp: meringue botercreme
Heeft iemand voor mij het recept. Ik heb al een paar keer de link geprobeert die hier in het forum wordt genoemd maar ik krijg steeds een foutmelding.
Groetjes,
Sisca
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » meringue botercreme
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Heeft iemand voor mij het recept. Ik heb al een paar keer de link geprobeert die hier in het forum wordt genoemd maar ik krijg steeds een foutmelding.
Groetjes,
Sisca
je kunt ook kijken op www.tartacadabra.nl daar staat het recept ook tussen.
groetjes
ik heb dat recept net gebruikt, van tartacadabra, maarre mn merenque botercreme is heel erg dun... vloeibaar zeg maar... heb precies het recept en de hoeveelheden 1-2-2 gevolgd.. doe ik iets niet goed? of wordt dit nog wat harder?
Dat is heel vreemd, want dat recept gebruik ik ook altijd. En is nooit dun.
Heb je de eieren en de suiker wel eerst au bain marie opgewarmd? En daarna eerst gemixt tot het stevig werd voor je de boter er bij deed?
jep, precies zoals in t recept staat..
tis nu qua structuur vergelijkbaar met eeuhm... net ietsje meer vloeibaar dan yoghurt
das vast niet goed? moet ik nog even doorkloppen misschien?
Nee dat is niet goed, als je dacht 10 min? alleen de suiker en eieren klopt wordt dit heel stevig. Boter op kamertemp ( niet vloeibaar, en geen boter voor op brood) erbij, dan wordt dit niet weer slap.
Dus doorkloppen lijkt mij niet te helpen.
Was het voor je de boter erbij deed was heel stevig, zodat je de kom op z'n kop kon zetten zonder dat het eruit viel?
Je kan het een uurtje in de koelkast zetten, dan wordt hij vast wel wat steviger, maar of dit voldoende is?
yep! het was echt heel stevig, zo maakte ik ook wel eens schuimpjes.. (vandaar zeker ook merenque in de naam;)) kom op de kop, pieken bleven keurig rechtopstaan.. toen de boter erdoor, en toen kreeg ik dit:(
jammer, want het is volgens mij wel lekker!
wat voor structuur moet het dan ongeveer hebben?
Heerlijk luchtig, je moet de schaal nog steeds makkelijk op z'n kop kunnen houden.
Heel vreemd, zou dan niet weten wat er fout is gedaan.
haha, neej dat zal niet lukken vrees ik...
jah kan m wel op de kop houden, maar dna blijft er nix inzitten!
nou ja, volgende keer beter:)
haha, neej dat zal niet lukken vrees ik...
jah kan m wel op de kop houden, maar dna blijft er nix inzitten!
nou ja, volgende keer beter:)
Ja, dat is dus niet de bedoeling, wordt het zo'n rommeltje he?
Probeer het nog even een uurtje in de koeling te zetten, dan zal hij nog wel iets steviger worden.
ik had precies hetzelfde. heb het daarna niet meer geprobeerd overigens. In de ijskast zetten hielp niet. Ging het van scheiden zeg maar. Kreeg je een mooi gelig laagje onderin. Weet ook niet waar het aan kan liggen.
jaaaaaah!
bij mij hiep het wel! heb het een uurtje ofzo in de koelkast gehad, en nu heb ik een mooie wittige luchtige creme!
super bedankt voor het meedenken witje!
volgende keer weer opnieuw proberen, misschien was de boter dan toch te zacht!
heb het gisteren nog gemaakt. ik gebruik de 1-2-3 hoeveelheden. Normaal gebruik ik verse eieren, maar ik heb nu eiwitpoeder gebruikt en verder op dezelfde manier gemaakt en is helemaal goed gekomen. Ik vind het ook veel lekkerder dan gewone botercreme.
jaaaaaah!
bij mij hiep het wel! heb het een uurtje ofzo in de koelkast gehad, en nu heb ik een mooie wittige luchtige creme!
super bedankt voor het meedenken witje!
volgende keer weer opnieuw proberen, misschien was de boter dan toch te zacht!
Gelukkig zeg! Misschien krijg je het nog luchtiger door het nu nog even een minuutje te mixen. Want als de boter te zacht is, helpt het niet om lang te mixen, blijft een platte smurrie.
Als ik het in de koelkast of diepvries zet, en de volgende dag wil gebruiken, mix ik het altijd nog even een minuutje op, zodat hij weer volop luchtig is.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » meringue botercreme
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.