1

Onderwerp: marsepein/fondant ?? en hoe dik uitrollen..

hallo allemaal...

ik ben nieuw hier bij de leukste taarten en ik vind het super leuk !!
ik moet mijn eerste taart nog gaan maken dus ben nog een super groentje.. de vorige keer dat ik hier een vraag stelde had ik het onder het verkeerde gezet namelijk bij de show off... schaamde me dood :0.. haha
maar ik heb nu het goede gevonden om mijn vraag te stellen haha

mijn vraag is eigenlijk wat is nou precies het verschil tussen marsepein en fondant ?? misschien staat het wel ergens hier op de site maar kon het niet vinden.. en als je de marsepein of fondant uitrolt om een taart te bekleden hoe dun moet je hem dan uitrollen ??

alvast bedankt !!

groetjes melanie

Groetjes Mel

2

Re: marsepein/fondant ?? en hoe dik uitrollen..

marsepein is van amandelen en suiker en smaakt dus naar marsepein (denk aan Sinterklaas) en fondant is van water en suiker en wat middelen die er een wit goedje van maken en smaakt dus naar suiker. Waar je het liefst mee werkt of wat je lekkerder vindt moet je even zelf uitvinden. Met rollen moet het niet te dun maar ook niet te dik zijn, ook een kwestie van uitproberen....

Eten met liefde bereid en dat proef je! www.lapatissiere.nl

3

Re: marsepein/fondant ?? en hoe dik uitrollen..

ok dankje... dat word dus gewoon even uitproberen en proeven haha en dat vind ik toch erg... :p

Groetjes Mel