1 Laatst bewerkt door Gerlinde (09-05-2009 21:49)

Onderwerp: Fudge van Nigella Lawson

Kennen jullie de fudge al van Nigella Lawson, die is zo lekker.

http://www.youtube.com/watch?v=UknTChbq2-w

Ik maak hem alleen met hazelnoten en hij is heerlijk.

350g pure chocolade * 1 blikje gecondenseerde melk (397g) *
30g boter snuifje zout * 150g pistaches

Doe de gehakte chocolade, gecondenseerde melk, boter en zout in een pan met dikke bodem op laagvuur en roer tot alles gesmolten is. Doe de noten in een diepvrieszak en sla ze met een deegroller tot kleine en iets grotere stukken. Doe de noten bij de gesmolten chocolade en de gecondenseerde melk en roer alles goed door elkaar. Giet dit mengsel in een vierkante ovenschotel en strijk de bovenkant glad. Laat de fudge afkoelen en zet hem in de koelkast tot hij stijf is. Snij hem vervolgens in kleine stukken. Als je de fudge eenmaal in stukken hebt gesneden, kan je deze in de vriezer bewaren.

Groetjes Gerlinde

2

Re: Fudge van Nigella Lawson

Lijkt me heerlijk!

Ik bak in een 4-oven AGA,
Aga gebruikers groep: https://www.facebook.com/groups/715038115222711/

3

Re: Fudge van Nigella Lawson

Ja ik ken het en het is inderdaad heeerlijk!! Ook errug lekker zonder de pistaches hoor! :-D

Groetjes, Lara. Mijn taarten album
"I wud, therefore I exist"

4

Re: Fudge van Nigella Lawson

Ik heb dit net gemaakt... ben benieuwd :D

5

Re: Fudge van Nigella Lawson

19angie82 schreef:

Ik heb dit net gemaakt... ben benieuwd :D

Laat je nog weten of ze smaken? Als ze lekker zijn ga ik ook een poging wagen........

Ik bak in een 4-oven AGA,
Aga gebruikers groep: https://www.facebook.com/groups/715038115222711/

6

Re: Fudge van Nigella Lawson

Jammie, dat klinkt lekker zeg.
Misschien dat ik ook wel een poging ga wagen....

Er schijnt altijd wel ergens de zon

7

Re: Fudge van Nigella Lawson

weet iemand dan ook toevallig hoe je "gewone" fudge maakt.
Zegmaar caramelfudge.... heeeerlijk lijkt me tof om zoiets zelf te maken.
Mijn oma had vorige keer een recept met room en suiker, en dit dan laten koken(lang) maar werd eenmaal afgekoeld meer een soort borstplaat/ roomfondant.
annyone suggesties?
bedankt;)

8

Re: Fudge van Nigella Lawson

niemand:( mweeeeeehhhh:(
;)

9

Re: Fudge van Nigella Lawson

Klinkt wel mjammie!!

Groetjes Marlies

10

Re: Fudge van Nigella Lawson

Nigella heeft ook een naturel variant (maar dat is volgens mij vanille fudge). Het recept staat onder meer op haar website (http://www.nigella.com/recipe/recipe_de … ?rid=13978) en in het boek 'hoe wordt ik een goddelijke huisvrouw'

11

Re: Fudge van Nigella Lawson

Ik heb de fudge gisteren gemaakt en is heeeeeerlijk!

Ik bak in een 4-oven AGA,
Aga gebruikers groep: https://www.facebook.com/groups/715038115222711/

12

Re: Fudge van Nigella Lawson

Hij staat af te koelen in de koelkast hoor, ben benieuwd!

Er schijnt altijd wel ergens de zon

13

Re: Fudge van Nigella Lawson

heey hallo!
Ik heb laatst fudge gemaakt door een blikje gezoete gecondenseerde melk 3 uur te laten koken! hmmm. echt zo simpel! je neemt gewoon die van friesche vlag, dichtlaten en in het water zetten.
Als je het korter kookt krijg je lekkere caramel.

14

Re: Fudge van Nigella Lawson

Floor schreef:

heey hallo!
Ik heb laatst fudge gemaakt door een blikje gezoete gecondenseerde melk 3 uur te laten koken! hmmm. echt zo simpel! je neemt gewoon die van friesche vlag, dichtlaten en in het water zetten.
Als je het korter kookt krijg je lekkere caramel.

Dit is ook lekker maar dit is om te vullen en niet om te snijden zoals het recept hierboven.

Ik bak in een 4-oven AGA,
Aga gebruikers groep: https://www.facebook.com/groups/715038115222711/

15

Re: Fudge van Nigella Lawson

Floor schreef:

heey hallo!
Ik heb laatst fudge gemaakt door een blikje gezoete gecondenseerde melk 3 uur te laten koken! hmmm. echt zo simpel! je neemt gewoon die van friesche vlag, dichtlaten en in het water zetten.
Als je het korter kookt krijg je lekkere caramel.

Dat is dus Dulce de Leche en is vloeibaar..
Fudge is echt blokjes caramel :9

Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!

16

Re: Fudge van Nigella Lawson

kaar schreef:

weet iemand dan ook toevallig hoe je "gewone" fudge maakt.
Zegmaar caramelfudge.... heeeerlijk lijkt me tof om zoiets zelf te maken.
Mijn oma had vorige keer een recept met room en suiker, en dit dan laten koken(lang) maar werd eenmaal afgekoeld meer een soort borstplaat/ roomfondant.
annyone suggesties?
bedankt;)

Heb even gegoogled en er zijn meerdere sites. Nu even kijken of het me lukt een link te plaatsen.
http://www.simpelkoken.nl/recepten/overig/?recept=34

Hoop dat je er wat mee kunt.

17

Re: Fudge van Nigella Lawson

hey hanna, hartstikke bedankt, maar dit recept is zo ongeveer wat mijn oma ook gebruikt...
En dan laat ze het zelfs nog langer dan een half uur op staan...
Ik wweet het ook niet wat er fout gaat.
toch bedankt:)

18

Re: Fudge van Nigella Lawson

NOu ik heb 'm gemaakt hoor. M'n ouders, zus, buren en vriend waren dol enthousiast. Ze willen allemaal het recept. Maar ze krijgen het lekker niet hahaha.
Het was heerlijk, bedankt voor het recept!

Er schijnt altijd wel ergens de zon

19

Re: Fudge van Nigella Lawson

Kan je dit ook buiten de koelkast houden, zodat hij smeerbaar blijft om tussen een taart te doen?  (zoals de fudge bij recepten links)
Of mag dat niet door de melk die erin zit?

Groetjes, Carolien           
*Klik hier* voor mijn website, en hier om echt al mijn baksels te zien!

20

Re: Fudge van Nigella Lawson

Ik ga dit dalijk ook maken. Weet iemand hoe lang het moet opstijven in de koelkast? Ik ben ongeduldig :)
En als ik het meteen in de vriezer doe, gaat het dan sneller?

21

Re: Fudge van Nigella Lawson

Hai,

Het moet wel een paar uur opstijven hoor.
In de vriezer heb ik het nog nooit gedaan.

Groetjes Gerlinde

Groetjes Gerlinde

22

Re: Fudge van Nigella Lawson

Nou Gerlinde, hij staat in de koelkast...hopelijk is het vanavond klaar, kunnen we lekker smikkelen! Dat spul is zacht ook heerlijk!

23

Re: Fudge van Nigella Lawson

Ben benieuwd hoe je het vind, wij vinden het erg lekker.

Groetjes Gerlinde

24

Re: Fudge van Nigella Lawson

Puur uit ongeduld heb ik de fudge in de vriezer gezet, dat gaat heel goed en ook een stuk sneller. Je moet het alleen wel snijden voordat het helemaal bevroren is, anders lukt het niet meer.
Ik vind het heerlijk! Ik heb het met hazelnoten gedaan i.p.v pistachnoten. Ik had alleen iets anders verwacht. Als ik aan fudge denk, denk ik aan caramel. en er zit niet caramelachtigs aan of in. Het lijkt of ik een hele, hele romige chocoladereep met noten zit te eten...Ook lekker!! :)