Onderwerp: witte banketbakkersroom
Hallo allemaal,
Ik maak voor de vulling van mijn taarten vaak botercreme extra; dus boter, poedersuiker en banketbakkersroom.
Banketbakkersroom is van zichzelf geel en als ik dan een leuk kleurtje wil geven aan de botercreme, wordt het altijd een beetje 'apart' (oranje ipv rood of roze).
Nu heb ik een receptje om zelf banketbakkersroom te maken en met een beetje vervanging van 'dingen' krijg je witte banketbakkersroom! Dus leuk om te kleuren en misschien ook leuk dat zo steeds meer onderdelen van de taart home made zijn.
Dit recpet is voor ongeveer 500 ml banketbakkersoom:
500 ml melk
60 gr. suiker
1 ei (maar ik laat de eidooier weg, want die is geel)
20 gr. bloem
20 gr. custard (maar dat is van oorsprong dus ook geel; custard is eigenlijk maïzena met vanille, dus gebruik ik nu 20 gr. maïzena)
1 tl (lekker ruim nemen) vanille suiker
beetje zout.
Roer doog door elkaar de bloem, maïzena, zout, suiker en vanille suiker. Hier voorzichtig het ei doorroeren (minstens 3 minuten).
Kook de melk en giet onder zeer goed roeren de helft van deze melk door het maïzena mengsel.
Doe dit terug bij de rest van de melk (roeren).
Breng roerend aan de kook en laat 1 minuut door koken.
Daarna af laten koelen onder regelmatig roeren (anders krijg je klonten).
Ik heb het net voor het eerst gemaakt en het smaakt echt goed!
Misschien hebben jullie er wat aan.
Groetjes
Fleur