1

Onderwerp: afsmeren

Afsmeren, waarom afsmeren, waar afsmeren en wat is 1:1 boter afsmeren, waarschijnlijk voor jullie domme vragen maar ook met "zoeken" kan ik er geen antwoorden op vinden, zal met de tijd wel slimmer worden hoop ik, ben blond en oud kan ook schelen
groetjes BIrgit

Niemand is gelukkig, wees Niemand

2

Re: afsmeren

waarom: om een mooie gladde ondergrond te krijgen voor onder fondant of marsepein
waar: over de gehele taart een gelijk laagje botercreme smeren.
1:1= 1 deel roomboter op 1 deel poedersuiker (bijvoorbeeld 200 gr boter met 200 gr poedersuiker)
eerst de boter op kamertemperatuur laten komen, en dan goed los mixen.
dan metde poedersuiker erbij tot een luchtige creme mixen

ik ben ook blond;)

3 Laatst bewerkt door birgit58 (07-05-2009 19:09)

Re: afsmeren

dank je wel kaar, dus de zijkanten ook, het is wel fijn dat er steeds iemand antwoord, ik heb al een flink boekwerk met recepten uitgeprint en alle wetenswaardigheden die ik overal vind. Blij dat je een slim blondje bent, dus wordt mijn moederdagtaart wel niet met fondant of marsepein maar ga in ieder geval het afsmeren proberen, groetjes Birgit:)

Niemand is gelukkig, wees Niemand