1

Onderwerp: ganache vulling ??

Ik ben al een tijd op zoek maar kan er niks over vinden .
Wel vloeibare ganache om over taarten te doen maar ik zoek een wat stevigere die je tussen de taart als vulling kan gebruiken.
Maar wel een lekkere die op de tong smelt graag haha mmmmm
Heb er nu al zin in.
Wie o wie kan mij helpen..

groetjes Tineke.

2

Re: ganache vulling ??

Dit is mijn favoriete vul-ganache :

200g pure chocolade
120 ml slagroom
45 g boter
45 ml cognac

:9 :9 :9

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

3

Re: ganache vulling ??

Jammie die klinkt lekker....
Even opslaan....;)

4 Laatst bewerkt door Tienie (29-04-2009 17:19)

Re: ganache vulling ??

Adrienne schreef:

Dit is mijn favoriete vul-ganache :

200g pure chocolade
120 ml slagroom
45 g boter
45 ml cognac

:9 :9 :9

Mmmm klinkt inderdaad erg lekker, bedankt !
Groetjes Tineke

En hoe moet ik hem precies maken ???(sorry blond)

groetjes Tineke.

5

Re: ganache vulling ??

Nee hoor, mijn fout! Het is alleen zo simpel: je mikt alles in een pannetje ( boter kan beter alvast zacht zijn en de chocolade in kleine stukjes) en dan zachtjes al roerend verwarmen tot alles gesmolten is  :) Daarna laten afkoelen ( niet in de koelkast want dan wordt ie te hard)

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

6

Re: ganache vulling ??

Nou simpeler kan niet!
Ga hem deze week maken en dan hoor je of ie gelukt is .
Bedankt alvast,
groetjes Tineke

groetjes Tineke.

7

Re: ganache vulling ??

hoi
moet je hem dan nog opkloppen als ie is afgekoelt of niet???

8

Re: ganache vulling ??

Ik vond het vorige keer dat ik een taart vulde met Ganache zo hard geworden, idd wel in de koelkast: want slagroom.. Is er een truc voor om het toch zacht te laten zijn? Ik heb het wel gemixt.. ook een keer mousse van mona in een taart gedaan, maar dat was weer erg zacht (het is ook nooit goed, hihi)...maar allebei wel heerlijk trouwens...

9

Re: ganache vulling ??

jatha schreef:

Ik vond het vorige keer dat ik een taart vulde met Ganache zo hard geworden, idd wel in de koelkast: want slagroom.. Is er een truc voor om het toch zacht te laten zijn? Ik heb het wel gemixt.. ook een keer mousse van mona in een taart gedaan, maar dat was weer erg zacht (het is ook nooit goed, hihi)...maar allebei wel heerlijk trouwens...

Dat "niet in de koelkast" bedoeld ik vooral voordat je de taart gaat vullen. :)
Ik haal een taart altijd minimaal een uur van tevoren weer uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen, dat vind ik ook voor de botercreme lekkerder: misschien dat eens proberen?

Ik las trouwens laatst in een topic dat ganache eigenlijk niet perse in de koelkast hoeft, omdat je de slagroom  volledig verhit: dat was voor mij ook een nieuwtje!

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

10

Re: ganache vulling ??

Recept klinkt goed! Ik ga het denk ik eens met amaretto proberen...

Weet je misschien ook de verhoudingen voor witte chocolade?

groetjes en alvast bedankt!

11

Re: ganache vulling ??

SheReEv schreef:

Weet je misschien ook de verhoudingen voor witte chocolade?

Helaas  :nooo

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>