1

Onderwerp: Hoe maak ik de marsepein stevig met icing?

Hallo,

Ik wil graag vlindertjes en bloemetjes "rechtop" zetten.
Nu heb ik een zakje icing poeder maar nu weet ik niet hoe ik het moet toepassen.
Hoeveel moet ik door de marsepein doen?
Hoe lang moet ik dan wachten tot ik het kan gebruiken?
En moet ik voor of na de tijd de marsepein kleuren of maakt dat niet uit?

Alvast enorm bedankt!

Grt.Marjolein

2

Re: Hoe maak ik de marsepein stevig met icing?

Volgens mij bedoel je tylose en niet icing poeder......

Ik heb nog nooit gehoord dat je marsepein harder wordt van icing poeder, maar ik kan het ook mis hebben.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

Re: Hoe maak ik de marsepein stevig met icing?

ja die is ook nieuw voor mij nooit van gehoord dat je icing door je marsepein moet doen. het zal echt wel tylose bedoeld worden.

Mvg Claudia
Ik begin mijn dieet altijd op dezefde dag. Morgen!!!

4

Re: Hoe maak ik de marsepein stevig met icing?

Icing poeder kunt je gebruiken om bloemetjes, stippeltjes streepjes etc. van te maken (ook heel leuk om te doen!) maar het wordt "zelfstandig" gebruikt en niet om te mengen met b.v. marsepein.

Wanneer je marsepein of fondant steviger wilt maken dan gebruik je inderdaad tylose. Dat werkt beter in fondant (wordt sneller steviger/harder dan met marsepein.

Hoop dat je er iets aan hebt ;)

"Kijk nooit op iemand neer, tenzij je hem helpt opstaan."