Onderwerp: petit-fours
hallo allemaal,
Tot nu toe heb ik eigenlijk alleen maar geprobeerd taarten van biscuitdeeg (Soezie) te maken. Een korte tijd terug had ik na het in vorm snijden van een taart taart over en wilde petit fours hiervan maken, wat dus niet lukte. Nu wil ik voor de kerst graag vierkante petit fours maken (voor na het diner bij mijn schoonmoeder) maar weet niet goed hoe..Gebruiken jullie misschien (zoals die hele mooie petit fours van Evelien bij de show-off) andere cake, snijden jullie die doormidden om die te vullen of zijn petit fours ongevuld? Alle tips zijn welkom 
Alvast bedankt
Marianne2
) en dan vul je die gewoon "normaal" en daarna snij je hem in vierkante stukken. Kant en klaar een boel petit fourtjes, gevuld en wel. De buitenkanten van de petit fours kun je voorzien van een dun laagje botercreme en daarna met stroken marspein of fondant omwikkelen. Maar natuurlijk kun je ze ook heel anders bedekken, bijv. met botercreme en nougatine of hagelslag ofzo, of juist met een glazuur bedekken. Ik heb trouwens een keer een heel speciaal bakblik gezien hiervoor! Wel duur helaas :-( maar wel leuk om te hebben
