Onderwerp: Te zoet?! Wat te doen??
Hallo!
Ik had met Pasen een paas-taartje gemaakt: biscuit, laagje citroen-kwarktaart van Mona en mandarijnenpartjes, afgewerkt met botercreme met een paar druppels citroen-aroma en marsefond (zo dun mogelijk uitgerold)
De reacties waren erg leuk, complimenten tot ik er van begon te blozen... Maar, uiteindelijk bleven halve stukken taart liggen... Te zoet bevonden. De buurvrouw zei heel eerlijk dat ze haar eigen bruidstaart ook niet lekker vond, alleen maar mooi, maar ze houdt gewoon niet van de marsepein. M'n vader vroeg of ik vond dat ie al aan een kunstgebit toe was... en m'n vriend zei heel politiek correct dat hij voor z'n verjaardag gewoon een lekkere appeltaart wil. Dus, daaruit kon ik m'n conclusies wel trekken.
Van de taarten die we voor kinderverjaardagen hebben gemaakt, krijgen we geen commentaar. Die zijn altijd "lekker" geweest, als we 't navragen... Bij kinderen kan 't natuurlijk nooit zoet genoeg!
Zijn "de nederlanders" nog niet gewend aan de zoete afwerking? Is de combi van vulling/ afwerking te zoet geweest? Is het de kleur die afschrikt en een zoete suggestie opwekt? (Geel/ paars/ gekleurde dropflowers erop)
Ik weet 't niet... hoe zijn de reacties bij jullie? Welke vulling kan er gebruikt worden om de zoetigheid een beetje af te zwakken?
De ego-boost als je de taart laat zien is geweldig, maar ik wil graag dat ze 'm vervolgens ook leker vinden!
Dus, tips en tricks zijn meer dan welkom!