1

Onderwerp: Zwevende cc's......hoe kan dat?

Zondag avond wou ik even snel cc's bakken. Ik maak altijd het recept van Nigella.
Ik gebruik normaal altijd van die vloeibare boter. Maar dat was op. Dus ik heb gewoon harde boter gebruikt.
Toen ik de cc uit de oven haalde waren ze veel hoger en bleek dus dat er tussen de cc en de bodem van het papiertje een centimeter ruimte zat.
Wie weet hoe dit komt?
Het enige wat ik kan bedenken is dat het beslag veel dikker was en er misschien meer lucht onder het beslag zat nadat ik het in de papiertjes heb gedaan? Ik heb het er gewoon ingeschept met een lepel.

2

Re: Zwevende cc's......hoe kan dat?

Dit is HET grote raadsel waar sommigen van ons mee te maken krijgen. We dachten het op een gegeven moment gevonden te hebben, nl beter scheppen dan spuiten, maar dat blijkt toch weer niet zo te zijn.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3

Re: Zwevende cc's......hoe kan dat?

Heb je een heteluchtoven? Zo ja, dan kan dat de oorzaak zijn....

Je hart fluitsert, luister goed!

4

Re: Zwevende cc's......hoe kan dat?

Nee, gewoon electrisch....
Ik weet wel dat ik de volgende keer de boter weer smelt voordat ik ga mixen.... Gaat het bakken in elk geval goed. ( Nog een keer bakken kost meer tijd dan boter smelten :P )

5

Re: Zwevende cc's......hoe kan dat?

mijn hete lucht oven laat ze op de bodem hoor ;)

If life gives you lemons, make lemoncurd.