Je hebt wel lang en op hoge snelheid gemixt? Ik zou alleen de boter op hoge snelheid lekker romig mixen, maar daarna is het eigenlijk alleen maar een kwestie van door elkaar 'roeren', dus lage snelheid en niet te lang.
Lucht onder het cakeje schijnt vaker voor te komen. Ik heb het zelf nooit; ik spuit met een spuitzak 2 ringen op elkaar, wel ook wat in het midden uiteraard en als ze dan uit de oven komen een (snij)plank er bovenop, dan duw je de bolling naar beneden. En misschien ook wel de lucht onderin weg?
Loslatende papiertjes is een lastig verschijnsel dat moeilijk op te lossen is soms. Ik bak kort en heet, conventioneel, geen hete lucht, en stort direct, dus niet af laten koelen in de vorm. Soms helpen andere papiertjes tegen het loslaten.
Ik zweer trouwens bij de cupcakemix van FunCakes 
Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag