1

Onderwerp: beginners vraagjes!

Hoi!

Als ik het kapsel heb gebakken, hoe lang moet ik wachten met  doorsnijden?

Wanneer kan ik de vulling gaan toevoegen?

Wanneer kan ik gaan bekleden met marsepein?

Groetjes Loes

2

Re: beginners vraagjes!

Ik zou zo ie zo wachten tot ie afgekoeld is, want als je de taart warm door snijdt dan krijg je allemaal kartels in het biscuit!

Als hij dus koud is kan de rest gedaan worden!

Zo doe ik het altijd maar weet niet of iemand anders het anders doet.

Groetjes Carolien

3

Re: beginners vraagjes!

Hoi Loes,

ik zal proberen je vragen  te beantwoorden
* het kapsel moet helemaal afgekoeld zijn, dan kan je het doorsnijden. minimaal een uur wachten dus. maar het beste is om je kapsel een dag van tevoren te maken en dan in de vriezer te doen en dan de volgende dag door te snijden.
* na het doorsnijden kan je je kapsel meteeb vullen
* als je wil kan je daarna meteen bekleden met marsepein

4

Re: beginners vraagjes!

ik wacht eigenlijk maar heel even voordat ik het kapsel snijd. Als het net uit de oven komt is het niet zo stevig, dus ik wacht altijd tot het wat steviger is geworden en dan snijd ik 'm gewoon met een groot broodmes in drie lagen. Gaat eigenlijk altijd prima, heb er nog nooit last van gehad dat het ging brokkelen of kartelen.

Na het doorsnijden laat ik het dan even uitdampen, ondertussen maak ik de vulling. Als ik die af heb, vul ik 'm ook gelijk.

Ik heb gewoon niet het geduld om lang te wachten. Als ik in m'n hoofd heb gehaald dat ik een taart wil maken, moet dat ook meteen! Plannen is niet mijn sterkste kant!
Mijn vriezer is maar heel ienemienie, dus daar kan zowiezo geen kapsel in!

Kijk voor al mijn taarten op:
de taarten van Anne